b2b ve youtube
B2B Yazılımı Kullanırken Youtube Önemi
30 Mayıs 2020
b2b yazılımı ve bayi tercihleri
B2B Yazılımı ve Bayi Tercihleri
1 Haziran 2020

Salgın Döneminde B2B Kullanımı

b2b ile markalaşma

b2b ile markalaşma

Dünya ülkelerinin ve ülkemizin savaştığı bir süreç olan Pandemi ve beraberinde karantina,  bizlere farklı alışkanlıklar ve farklı ihtiyaçlar getirmiştir. Yeni bir dünyanın içine girdiğimiz bir süreçteyiz. Karantina ve izolasyon ile sosyal mesafeyi korumak adına insanlar alışverişlerini dijital ortamdan gerçekleştirmektedir.  Bu bağlamda en büyük yardımcımız e-ticaret sanal pazarlarıdır. Hem sağlık hem hijyen, hem de büyük bir kolaylık sağlamaktadır. Müşterilere kazandırdıklarının yanında firma sahiplerine de büyük kazançlar sağlamaktadır. İşlerini büyütmek ve bir marka haline gelmek şuan ki dünyamızda çok daha basittir. Elbette ki dikkat edilmesi gereken bazı hususlar vardır. E-ticaret, özellikle genç girişimciler için kendilerini gösterebilecekleri en az riskli ve hızlı sonuç verebilecek bir ortamdır. Hayatın eve sığdığı bu dönemde tüketicilerin ihtiyaçlarını iyi saptamak, belirlemek ve tüketicilerin ihtiyaçlarını karşılamakla birlikte müşterilere bir cevap gerekmektedir. Firma sahiplerinin belirlenen bu ihtiyaçlar dahilinde sektöre adım atıp kazancını katlama olasılıkları oldukça büyüktür. Aynı zamanda fiziki şirketlere göre e-ticaretin maliyeti daha düşüktür. Elbette ki bu olumlu işleyiş beraberinde birçok rakip firma getirmiştir. Bu rakip firmaların arasından sıyrılmak yine bir e-ticaret yöntemidir. Stratejiler, satış yöntemleri, reklamlar ve kitlenin ihtiyacının doğru belirlenmesi rakip firmalara göre sizleri bir adım öteye taşıyacaktır. Ama asıl önemli vuruş güncel kalıp tüketicinin ilgisinin hangi yöne yöneldiğini belirlemek olacaktır. Bu bağlamda e-ticaret ile sürekli irtibatta kalmanız sizleri başarıya götürecektir.

Nisan Ayının Satış Bilançosu

İnternetten alışverişi her yaş grubu ile her kesim mutlaka deneyimlemiştir. Hatta şöyle ki fiziki satış yerlerine göre daha çok beğenilen bir yöntem oldu. Bunun nedenlerinin başında konforlu alışveriş ve hız gelmektedir. Tüketici istediği her vakitte her yerde ve her koşulda alışverişini yapabilme özgürlüğüne sahiptir. 11 Mart’tan bu yana ülkemiz Covid-19 ile mücadele işine girmiştir. Bu uğurda hiç pes etmeden süreci doğru yönetmiştir. Ama ülkemiz ilk defa böyle bir sürecin içinde kendini bulunca bazı davranışlarımızda ve alışkanlıklarımızda değişim gözlenmiştir. B2B Yazılımı başta genç girişimciler ve firma sahipleri için nisan ayı bilançosu çıkarmıştır. Nisan ayında hangi ürün ne kadar çok satılmış ve ürünün satışı hangi oranda artmıştır? Bu sorunun cevabını sizler için araştıran e-ticaret uzmanları, ne satabilirsen kazancım artar diye düşünenlere fikir sunmaktadır.

Salgın Döneminin Öne Çıkardığı Ürünler

Covid-19 salgının etkilediği sektörlerden biri de ticaret sektörüdür. Fiziki işyerleri kapatıp kepenk vururken e-ticaret sektörü daha da yükselişe geçmiştir. Evde izolasyon sağlandığı için ihtiyaç listesi dijital ortamlardan karşılanmaktadır. Aynı zamanda hayatı eve sığdırmak adına farklı yönelişler yaşanmaktadır. Bu yönelişleri kısaca anlatmak gerekirse şöyle sıralayalım.

Yeni hobilerin keşfi

Evde kalan birey boş vakitlerini yeni hobiler edinerek geçirmek istemiştir. Bu bağlamda oyunlar oldukça yükseliştedir. Bununla birlikte hobi ürünlerinin siparişi de artmıştır. Sonuç olarak oyun ve hobi sipariş veren tüketici sayısının oranı yüzde 52,73’tür. Bu oran oldukça yüksektir.

Bunun yanında kendisini doğaya veren ve ekip biçmek isteyen tüketici satış adedi de yükselmiştir. Tarımla uğraşmak isteyen ve organik ürünler yetiştirmek isteyen kişi sayısı hemen hemen her gün artmaktadır. Bu oran nisan ayı içerisinde yüzde 46,46 olarak artmıştır.

 Corona sebebiyle Sanata yöneliş

Corona sürecinde evde kalan vatandaşlarımızın birçoğu sanata yönelmiştir. Resim ve müzik sanatı oldukça popüler konumdadır. Hatta vatandaşlarımızın müziğe yönelme oranı yüzde 39,09’dur.

Home office çalışma sürecinin İhtiyaçları

İşhayatını evden devam eden çalışanlar nisan ayı içerisinde e-ticaret üzerinden alışveriş yapma oranlarını arttırmıştır. Bilgisayar talepleri, office ekipmanları ve kırtasiye ürünlerde artış kendini göstermiştir. Bu bağlamda kırtasiye ve office ürünlerinin yüzdelik oranı 41,78’dir. Hatta bu oran ilerleyen günlerde daha da artacaktır.

Tatile farklı bir bakış

En az temas edeceği tatili kamp, doğa ya da av olarak düşünen tüketici kamp malzemeleri siparişinde nisan ayında artış olmasını sağlamıştır.

Elbette ki bunların yanında ev düzecek olanların ihtiyaçları, takı alışverişi ve diğer farklı ihtiyaçlar da oluşmuştur.