B2B Firmalarını Rakiplerinden Ayıracak Stratejiler Nelerdir?
27 Aralık 2021
B2B Firmaları İçin Youtube Reklamcılığı Hakkında Merak Edilenler
29 Aralık 2021

B2B’de İlgi Çekici Instagram Hikayeleri

B2B’de İlgi Çekici Instagram Hikayeleri

İşletmeden işletmeye çalışan B2B sektörü oldukça geniş kapsamlı bir iş sektörüdür. Bu iş sektöründe farklılık, tarz yaratmak ve marka bilinirliği oldukça önemlidir. Diğer şirketlerden sizi ayıran farklılıklar üretmeniz gerekmektedir. Bunun için yapmanız gereken en önemli olay markanızı en iyi şekilde tanıtmaktır. Markanızı tanıtırken birçok farklı internet sitesini kullanabilirsiniz. Bunlar içerisinde en önemli getirisi olan sosyal medya, çok iyi bilmeniz gereken geniş bir alandır. Detaylara hakim olarak kısa sürede kendinize iyi bir yer bulabilirsiniz.

Sosyal medya içerisinde yaptığınız paylaşımlara bakacak olursak, yorumlar, beğeniler, hikayeler çok büyük ipuçları verir. Bunların analizlerinin yapılması ile şirketler kendi çalışma alanlarını genişletir ve satış oranlarını arttırır. B2B’de analizler yapmak çeşitli öngörüler yapmanızı da sağlar. Bu noktada Instagram en önemli sosyal medya ağlarından birisidir. Çünkü günümüz koşullarında hemen herkesin bir kişisel Instagram sayfası bulunmaktadır. Birçok kişi sabah uyandığında, gün içerisinde, işyerlerinde Instagram sayfalarına girer. Bu süreçte en önemli olay müşterilerinizin ilgisini çekebilmektir.

Instagram hikayeleri insanların günlük olarak paylaştığı içeriklerden oluşur ve toplamda 24 saat yayında kalır. Bu içerikleri başarılı bir şekilde yayımlayan firmalar çok büyük getiriler kazanabilir. Hikayelerde yazılan yazılar ve görseller ilgi çekici olmalıdır. Aynı zamanda firmanın sattığı ürünlerle ilgili içerikler olmalıdır. Bu hikayeler reklam verilerek birçok farklı kullanıcının karşısına çıkartılabilir. Reklam çalışmaları yeni müşteriler elde edebilmeniz için önem vermeniz gereken bir alandır. Bunun için iyi bir bütçe planlaması işinizi görecektir. Bütçenizde mutlaka reklam çalışmalarına yer ayırın.

Farklı Görsel İçerikleri Oluşturun

Müşterilerinizin dikkatini çekebilmek için farklı ve özgün içeriklere ihtiyacınız olacaktır. Bu doğrultuda içerik yöneticisi size çok büyük fayda sağlar. Bu nedenle mutlaka bir içerik yöneticisi ile anlaşın. İçerik yöneticisi kampanya dönemlerini en verimli şekilde atlatabilmeniz için ilgi çekici görsel ve yazılar oluşturacaktır. Bunlara hareketli gifler eklemeniz veya videolar eklemeniz daha fazla müşterinin dikkatini çekmeniz demektir. Çünkü video ve hareketli gifler daha fazla duyu organına hitap etmektedir. Müşterilerinizin ilgisini bu sayede kolayca çekebilirsiniz.

Dikkat Çekici Metinler Oluşturun

Müşterilerinizin dikkatini çekebilmek için içeriklerinizde bulunan metinlere de çok büyük önem vermeniz gerekmektedir. Bu metinler müşteriyi satın almaya yönelten cinsten olabilir. Müşterilerinizi bu yöntemle çeşitli indirim ve fırsatlardan haberdar edebilirsiniz. Örnek vermek gerekirse, bazı ürünlerde yüzde 50 indirim olduğunu belirtebilirsiniz. Bunun yanında çoklu alımlarda çeşitli indirimler yapılabileceği de belirtilebilir. Bu gibi durumları içerik yöneticiniz kolayca halledebilir. İçerik yöneticileri içerik yaratmada uzman kişilerdir.

Rakiplerinizi Analiz Edin

B2B sektöründe rakip analizi en önemli noktalardan birisidir. Rakiplerinizin ne yaptığını görmek sizlere ilham verebilir. Bu açıdan bakıldığında aslında sizi geliştirebilecek bir yoldur. Rakiplerinizin yanlışlarını ve doğrularını kolayca dışardan izleyen biri olarak görebilirsiniz. Sizler de bu doğrultuda aynı yanlışları yapmamaya özen gösterebilirsiniz. Rakiplerinizin nasıl büyüdüğüne dikkat ederek, sizler de aynı yoldan gidebilirsiniz. Bu süreçte rakiplerinizin yaptığı aynı içerikleri kullanmamanız gerekir. Rakiplerinizden sadece ilham alabilirsiniz. Onların yaptığının aynısını yaparsanız bu kopyaya girer ve marka bilinirliğinize zarar verir. Marka bilinirliğinizin gelişmesi için mutlaka özgün içerikler oluşturun. Bu size olan saygıyı da arttıracaktır.

Kampanya Dönemlerinizi Değerlendirin

Kampanya dönemleri şirketlerin ve firmaların büyük kazançlar elde edebileceği önemli dönemlerdir. Bu doğrultuda bakıldığında hiçbir kampanya dönemi kaçırılmamalıdır. Bunun için kampanya dönemi gelmeden yaklaşık bir ay önce hazırlıklara başlanmalıdır. Hangi ürünlerde indirim yapılacak, hangi ürünler daha çok satabilir? Gibi soruların cevabı mutlaka sorgulanmalıdır. Örneğin yılbaşı zamanında yılbaşı ürünlerine olan istek ve talepler daha fazladır. Stok durumunuzu yılbaşı ürünlerine göre planlayabilirsiniz. Reklam kampanyalarınızda da yılbaşı ürünlerine daha fazla yer verebilirsiniz. Bu diğer kampanya dönemleri içinde de böyledir. Elinizden çıkarmak istediğiniz ürünler varsa bunları kampanya dönemlerinde rahatlıkla çıkarabilirsiniz.