B2B Alanında E-ihracat Yöntemiyle Kuveyt’e Ürün Satışı Nasıl Yapılır?
2 Kasım 2022
B2B Alanında Başarılı Markaların Bilinmekte Olan 6 Ortak Özellikleri
4 Kasım 2022

B2B Alanında Ticaret Yapan Trendyol Satıcıları İçin Sipariş Yönetimi ile İlgili Bazı İpuçları

Trendyol Türkiye’nin en büyük pazaryeri alanlarından biri olup,  burada satış yapmak isteyen B2B işletmelerinin dikkat etmeleri gereken pek çok önemli unsur yer almaktadır. En önemlisi de bu alanda rekabet çok fazla olduğundan işletmelerin sipariş yönetimi ile ön plana çıkmaları gerekmektedir. Trendyol’da sipariş yönetimini en iyi biçimde gerçekleştiren B2B satıcıların müşteri memnuniyet oranları artmakta olup, zaman içerisinde satıcıların mağaza puanlarının artmasını sağlamaktadır.

Trendyol’da sipariş yönetimi yapabilmek için B2B markaların göz önünde bulundurmaları gerekli olan pek çok önemli unsur yer almaktadır. Yorumlardan müşteri yanıtlarına, kargo sürecinden sipariş paketlenmesine kadar pek çok unsur Trendyol sipariş yönetimi içerisinde B2B markaların önem vermeleri gerekli olan süreçlerdendir.

İlginizi Çekebilir: B2B İşletmeleri İçin Amazon Komisyon Oranları Nasıldır?

Trendyol Hakkında Bilinmesi Gereken Unsurlar

Trendyol, Demet Mutlu tarafından 2010 senesinde e-ticaret alanı olarak hayata geçirilmiş olan sitedir.2010 senesi sonrasında hızlıca gelişmeye başlamış olan bu alan kısa bir zamanda pazaryeri alanı olmuştur.

Trendyol,  B2B alanında e-ticaret yapmak isteyen işletmelerinde mağaza açabileceği ve açtıkları mağaza üzerinden ürün satabilecekleri alanlardan biridir. Genel olarak Trendyol’da satış yapmakta olan kullanıcılar satmış oldukları her ürün için Trendyol’a komisyon ödemekte ve ödenen komisyonlar kategorilere göre değişiklik gösterebilmektedir.

Trendyol’da B2B E-ticaret Nasıl Yapılabilir?

Trendyol’da satış yapmayı istemekte olan B2B işletmelerin en fazla yanıt aradıkları sorular arasında Trendyol’da e-ticaret nasıl yapılabilir sorusu yer almaktadır. Trendyol’da B2B e-ticaret yapmayı isteyen işletmelerin öncelikle bazı prosedürleri ve süreçleri tamamlamaları gerekmektedir. Şirket kurulum sürecini tamamlayarak Trendyol’da satış yapmayı isteyen B2B işletmelerin Trendyol’da mağaza açmaları gereklidir. Trendyol’da mağaza açma işlemleri de Trendyol Partner üzerinden gerçekleştirilmektedir.

Trendyol mağaza açma formunu dolduran B2B işletmelerinin mağaza açabilmeleri için bazı istenen evrakları da Trendyol’a göndermeleri gerekmektedir.  Evraklar Trendyol’a ulaştıktan sonra onaylanması halinde işletme sahipleri Trendyol’da mağaza açarak hizmet ve ürünlerini yükledikten sonra satış yapmaya başlayabilmektedir.

Trendyol’da Sipariş Yönetimi Nasıl Gerçekleşmektedir?

Trendyol’da sipariş yönetimi, Trendyol üzerinden hizmet ve ürün satışı gerçekleştiren B2B satıcıların sipariş almalarının ardından siparişleri paketlemelerinden kargo işlemlerine, kargo işlemlerinden de müşteri yorumlarına kadar gerçekleşen tüm sürece denilmektedir.

Bu süreçte Trendyol satıcıları için sipariş yönetimi ile ilgili bazı ipuçları oldukça önem taşımaktadır. İpuçları ile satıcılar hizmet ve ürünlerinde müşteri memnuniyetlerini artırmakta ve sadık müşterilerde kazanabilmektedirler. Trendyol‘da sipariş yönetimi gerçekleştirebilmek için B2B markaların bazı unsurlara önem vermeleri gerekmektedir.

  • Müşterilerden gelen sorular,
  • Ürünlerin paketlenmesi,
  • En doğru kargo seçiminin yapılması,
  • Kuponlar,
  • Satıcı paneli kullanımları,

Gibi önemli unsurları göz önünde bulundurarak hareket etmeye özen gösterilmesi, Trendyol’da satış yapan B2B satıcıların satışlarının artmasını sağlayan etkenler arasında bulunmaktadır.

İlginizi Çekebilir: B2B Alanında Ticaret Yapmak İçin Dubai’de Nasıl Şirket Kurulabilir?

Müşteri sorularına gereken önemin gösterilmesi

Trendyol’da sipariş yönetimlerini başarılı bir biçimde yapmak isteyen B2B markalarının önem vermeleri gereken unsurların başında müşteri soruları bulunmaktadır. Trendyol mağazalarından hizmet ya da ürün satın almak isteyen diğer işletmeler almak istedikleri ürünler ile ilgili detaylı bilgi sahibi olmak istemektedirler. Genel olarak;

  • Renk,
  • Boyut,
  • Ürün cinsi,

Hakkında bilgi sahibi olabilmek amacıyla müşteri sorularını tercih etmekte ve firmaya ürünler ile alakalı sorular yöneltmektedir. Başarılı sipariş yönetimi yapmak isteyen B2B markalarının da müşteri sorularına oldukça hızlı bir şekilde cevap vermeleri gerekmektedir. Sorulara ne kadar hızlı cevap verilirse alışveriş yapma oranları o kadar artış gösterebilmektedir.

Ürünlerin paketlenmesine gereken önemin verilmesi

Trendyol’da başarılı bir sipariş yönetimi yapabilmek ve sadık müşteriler kazanmak isteyen B2B markalarının önem vermeleri gereken bir diğer unsur da ürünlerin paketlenmesidir. Trendyol üzerinden alışveriş gerçekleştiren diğer işletmeler satın almış oldukları ürünlere sağlam ve hızlı bir şekilde ulaşabilmeyi istemektedir. Paketlemelerin iyi yapılmaması durumunda ürün hasar görürse işletmeler yapmış oldukları üründen memnun kalmayacağından mağazayı olumsuz değerlendirebilmektedirler. Böylece mağazanın puanı düşeceğinden rakiplerle rekabet edebilmesi zorlaşabilmektedir.