B2B Alanında Trendyol’da Satış Yapabilmek İçin Bilinmesi Gerekenler
7 Ocak 2023
B2B Alanında Uluslararası Taşımacılık Nakliye Türleri ile İlgili Bilinmesi Gerekenler
B2B Alanında Uluslararası Taşımacılık Nakliye Türleri ile İlgili Bilinmesi Gerekenler
10 Ocak 2023

B2B Alanında Reklam Olarak Yararlanılabilecek Ücretsiz Tanıtım Çalışmaları

B2B Alanında Reklam Olarak Yararlanılabilecek Ücretsiz Tanıtım Çalışmaları

Büyük, orta veya küçük B2B işletmeler açısından en önemli unsurlardan biri pazarlamadır. Daha fazla müşteri kazanabilmek ve görünürlüğü artırabilmek için B2B işletmelerin ücretsiz şekilde yararlanabileceği birçok araç yer almaktadır. Bu araçlar; sosyal medya pazarlama araçları, grafik tasarım araçları, e-posta pazarlama araçları, içerik pazarlama araçları benzeri farklı alanlarda kullanılabilecek araçlar olup B2B işletmelerin işlerini büyük ölçülerde kolaylaştırabilmektedir.

Ücretsiz E-posta Pazarlama Araçları Nelerdir?

B2B e-ticaret alanında, e- posta pazarlaması işletmelerin en fazla başvurmayı tercih ettikleri pazarlama yöntemlerinden biri olarak bilinmektedir. E-posta pazarlama, her büyüklüğe sahip B2B şirketler açısından önemli bir kanal olduğundan işletmelerin kendilerine bir e-posta stratejisi yaratabilmelerine yardımcı olabilecek e-posta araçları yer almaktadır. Bunlar;

İlginizi Çekebilir: B2B E-ticaret Yaparak Dolar Kazanılabilecek Siteler Hangileridir?

HelloBar

E-posta adreslerini toplayabilmek, e-posta listesi oluşturabilmek açısından oldukça önemlidir. Bu liste oluşturma işlemlerini HelloBar toolu sayesinde gerçekleştirebilmektedir. HelloBar, e-posta adreslerinin yakalanabilmesi için B2B web sitelerinin en üst kısmına bir afiş ekleyemeye izin vermekte olan ücretsiz ve basit bir araç olarak bilinmektedir.

Sumo

Sumo, e-posta adreslerini yakalayabilmek ve e-posta ile ücretsiz tanıtım yapabilmek için basit ve ideal kullanımı olan bir araçtır. B2B markasını yansıtacak bir şekilde formları özelleştirilebilmektedir. Blog gönderilerin alt kısmı, sitelerin kenar çubukları, ekranların üst kısımları gibi gözden kaçırılması mümkün olmayan yerlere formları yerleştirmeye yardımcı olabilmektedir.

Beefree.io

Beefree.io, e-postaları kendi görselleri ve marka renkleri ile özelleştirmeye yardımcı olan bir sürükle ve bırak şablon düzenleyicisi ile e-posta tasarlamaya hızla yardımcı olmaktadır.

Stripo

Kod konusunda her işletme sahibi bilgi sahibi olmayabilmektedir. Kolay kullanımı sayesinde Stripo, profesyonel görünüme sahip e-posta şablonları tasarlayabilmeyi sağlamaktadır.

Sendinblue

Ücretsiz e-posta pazarlama hizmeti sunan Sendinblue, kullanımı oldukça kolay sürükle ve bırak şablonları sayesinde en güzel e-postaları tasarlamaya yardımcı olmaktadır. E-postaların en iyi şekillerde görünmesini sağlarken ayrıca sonuçları izlemeye ve ölçümlemeye de yardımcı olmaktadır. Derin müşteri ilişkileri kurabilmek amacıyla mesajları kişiselleştirebilirken doğru bilgileri doğru kişilerin alması için listeleri bölümlere ayırmaya yardımcı olmaktadır.

B2B Alanında Pazarlama Amacıyla Kullanılabilecek Ücretsiz Grafik Tasarım Araçları

Grafik tasarım, dijital pazarlamanın olmazsa olmazlar arasında yer almaktadır. Profesyonel olarak az bütçe ile iş çıkarmak isteyen B2B işletmeler veya yeni başlayanların kullanabileceği bazı grafik tasarım araçları bulunmaktadır.

Pikwizard

Pikwizard, ticari olarak kaynak göstermeden kullanılabilecek milyonlarca telifsiz görseller sunabilmektedir. İhtiyaç olan birçok görsele bu havuzdan ulaşabilir ve B2B işletmelerde ücretsiz bir şekilde kullanılabilir.

Unsplash

B2B işletmelerin milyonlarca stok görsellerine erişmesi Unsplash ile sağlanabilmektedir. Unsplashla kaliteye önem verilmektedir ve kolay arama özelliği web siteleri için birkaç saniyede ilgili görselleri bulmaya yardımcı olmaktadır.

HotJar

Kullanıcı deneyimleri B2B web sitelerini ziyaret etmekte olan müşterileri ikna etmek için oldukça önemli olmaktadır. HotJar, ziyaretçilerin en fazla zaman geçirmiş oldukları alanları belirleyebilmek için B2B sitelerin ısı haritalarını göstermektedir.

Visme

Visme, daha önceden hazırlanmış olan şablonlarda B2B marka renklerini kullanarak farklı görseller, profesyonel görünüme sahip inografikler ve güzel sunumlar oluşturabilmeye yardımcı olmaktadır.

İlginizi Çekebilir: B2B E-ticarette Renkler Satışları Nasıl Etkilemektedir?

Canva

Canva sayesinde kişiler kendi B2B marka grafiklerini tasarlayabilmektedir. Bireysel veya ticari anlamda birçok farklı amaçla kullanılabilmekte olan Canva, oldukça profesyonel tasarımları ortaya çıkarmada başarılı olmaktadır. Canva’nın kolay oluşturucusu, binlerce çeşit grafik açısından seçim yapmaya, marka renklerini birleştirmeye ve profesyonel görünüme sahip posterler, grafikle, görüntüler oluşturmaya imkân tanımaktadır.

Pablo by Buffer

Pablo by Buffer, stok görsellerden oluşmakta olan bir alan olarak bilinmektedir. Sosyal medya alanlarında paylaşılmak için sıkça şablon olarak kullanılabilmektedir.

Sosyal medya pazarlamaları, B2B işletmelerin hedef kitlelerine ulaşabilmeleri ve onlarla etkileşime girebilmeleri için göz ardı edilmemesi gereken bir alan olarak bilinmektedir. Sosyal medya pazarlamalarında değişik yöntemler kullanmak ve başarılı olabilmek için kullanılabilecek ücretsiz sosyal medya araçları yer almaktadır.

  • Hootsuite,
  • ZohoSocial,
  • IFTTT, bilinen bazı ücretsiz sosyal medya araçlarındandır.