B2B ile Yurtdışına Satış Yapma Rehberi
23 Eylül 2021
B2B Sitesini Yurtdışı Satışlarına Hazırlamak İçin Yapılması Gerekenler
25 Eylül 2021

B2B de Olması Gereken Önemli Hususlar

B2B de Olması Gereken Önemli Hususlar

B2B de olması gereken önemli hususlar bulunmaktadır. B2B de satış yapabilmek için bir internet sitesine sahip olmanız gerekmektedir. Bu siteler sayesinde firmalara satış yapılmaktadır. B2B sitenizin müşterilerin istekleri üzerine kurmanız oldukça önemlidir. Eğer sitenizi kurarken profesyonelce davranırsanız daha fazla satış yapabilirsiniz. Yani B2B sitenizi kurarken oldukça dikkatli olmalısınız.

B2B Sitenizin Tasarımın Dikkat Etmelisiniz

B2B sitenizin oluşturulması sırasında öncelikli olarak dikkat etmeniz gereken şey sitenizin tasarımıdır. Sitenizin tasarımının göze hitap etmesi ve profesyonelce olması müşterilerinizin size olan güveninin artmasını sağlayacaktır. Bu nedenle B2B siteniz oluşturulduğunda tasarıma önem vermeyi ihmal etmeyiniz. B2B sitenizin tasarımında dikkat etmeniz gereken noktaların başında responsive tasarım yer alır. Responsive tasarım diğer tasarımlara göre daha kullanışlıdır. Özellikle mobil ulaşımda sitenizin doğru çalışmasını sağlar. Telefonların artık çok gelişmesiyle birlikte internet alışverişlerinin büyük bir kısmı telefonlardan yapılmaktadır. Bu nedenle iyi bir responsive tasarım satış oranlarının artmasında size destek olacaktır.

Site tasarımınızı yaparken bir arama motoru eklemeyi ihmal etmeyiniz. Siteniz de bulunan arama motoru müşterilerin için kolaylık sağlayacaktır. Bu arama motoru sayesinden insanlar aradıklarını kısa sürede bulabilirler. Bu durumda satışlarınızın artmasında size yardımcı olacaktır.

Sayfa tasarımı B2B de olması gereken bir diğer detaydır. Sayfalarda iletişim ve ödeme bilgilerine uer verilmelidir. Bunların yanı sıra B2B de ki satışları yükseltmek için banner ve slider kullanın. Bunlar sayesinde müşterilere daha fazla ürünü gösterip reklam yapabilirsiniz.

Kısacası B2B sitenizin tasarımında bu detaylara dikkat etmelisiniz. Bu hususlara dikkat ederek daha fazla satış yapabilirsiniz.

SSL ve 3D Secure Kullanımı

 B2B yaparken sitenizde SSL ve 3D Secure olmalı. Bu sayede müşteriler sitenize daha çok güvenir ve daha fazla alışveriş yaparlar. SSL bir sertifikadır. Bu sertifika, müşterilerin bilgilerini korumak için kullanılır. 3D Secure ise bir ödeme yöntemidir. Bu yöntem de insanlar alışveriş yaparken bir onay kodu alırlar ve alışverişe devam etmek için bu kodu kullanırlar. 3D Secure ile alışveriş yapmak hem firmaları hem de müşterileri korur. B2B yaparken ödeme sırasında bu konulara dikkat etmeniz satış oranlarınızın artmasına yardımcı olacaktır.

Favoriler Listesi

 B2B de müşteriler beğendikleri ürünleri kaydederek daha sonra satın almak isteyebilirler. Bu nedenle favoriler listesi oluşturabilmeleri için bir alan sunmalısınız. Bu tarz bir alan oluşturarak müşterilerinizi elinizde tutabilir ve daha fazla satış yapabilirsiniz. Favoriler için oluşturacağınız alanı yalnızca siteye üye olan kişilerin kullanmasına izin verebilirsiniz. Böylece daha fazla insan sitenize üye olacaktır.

Kapıda Ödeme Olanağı

B2B yaparken sitenize kapıda ödeme seçeneğini ekleyin. İnternet üzerinden alışveriş yapmak isteyen insanların kredi ya da banka kartı olmayabilir. Ya da internet üzerinden alışveriş yaparken insanlar banka hesap bilgilerinin çalınacağını düşünebilir. Bu nedenle kapıda ödeme yapmayı tercih edebilirler. Şekilde daha fazla satış yapabilir insanların güvenini kazanabilirsiniz. Kısacası sitenizin ödeme yöntemleri kısmına kapıda ödeme seçeneğini de ekleyin.

Sosyal Medya Kullanımı

 B2B yaparken sosyal medyanın gücünden yararlanın. Günümüzde sosyal medya kullanımı büyük oranda arttı. Neredeyse herkesin bir sosyal medya hesabı bulunuyor. Bu durumda reklam yapmak için oldukça iyi bir ortam yaratıyor. Hedef kitlenize ulaşmak için sosyal medyayı kullanabilirsiniz. Markanız adına bir sosyal medya hesabı açabilirsiniz. Bu hesaplar üzerinden müşterilerle iletişim kurulabilir. Resmi web sitenizde bütün sosyal medya kullanıcı adlarınızı belirtmeniz gerekmektedir. Böylece insanlar sahte hesaplarla iletişime geçmekten korunurlar. Kısacası B2B de işlerinizi kolay ilerletmek, daha fazla insana ulaşmak ve reklam yapmak için sosyal medya platformlarını kullanabilirsiniz. Aktif olarak kullanılan sosyal medya hesapları daha fazla insanın sizi tanımasını sağlar. Her hafta en az 1 paylaşım yapmanız oldukça önemlidir. Aksi halde insanlar sizi unutabilir.

B2B de olması gereken önemli hususlar konusunda bütün merak ettiklerinizi bize sorabilirsiniz.