B2B Sektöründe Önemli Rol Oynayan X, Y, Z ve Alfa Kuşakları Hakkında Her Şey
3 Kasım 2021
B2B ile Ürün Satışı Yapmak İsteyen Girişimcilerin Bilmesi Gerekenler
5 Kasım 2021

B2B’de Google Search Console Hakkında Her Şey

B2B’de Google Search Console Hakkında Her Şey

Google Webmaster Tools olarak da bilinen Google Search Console; kişi veya firmaların web sitelerinin arama sonuçlarında nasıl yer aldığını, yönetildiğini gösteren ve sorunları gidermeye yardımcı olan ücretsiz bir Google hizmetidir. Bu hizmeti profesyonel bir şekilde kullanan B2B firmaları, web siteleri ile ilgili her işlemi kolay bir şekilde yürütme imkanı bulmaktadır. Aynı zamanda site performanslarını arttırma fırsatını yakalayabilmektedir. Biz de bu yazımızda B2B sitenizi yönetirken kullanabileceğiniz bir araç olan Google Search Console hakkında sizlere detaylı bilgiler vereceğiz. Sizler de yazımızdan yararlanarak Search Console aracılığıyla profesyonel bir site ortaya koyabilirsiniz.

Google Search Console’un B2B Sitelerine Sağladığı Avantajlar Nelerdir?

Google tarafından ücretsiz olarak hizmete sunulan Google Search Console’un B2B firmaları için önemi büyüktür. Çünkü B2B firmalarına pek çok avantaj sağlamaktadır. Google Search Console kullanan B2B sitelerinin sahip olduğu avantajlar şunlardır:

  • Google Search Console, B2B firmalarının web sitelerinin SEO uyumluluğunu ölçmek için kullanılmaktadır. Bu sayede doğru SEO stratejileri geliştirebilmek mümkündür. Aynı zamanda hem web hem de mobil sitenin SEO açısından başarılı olmasına olanak sağlamaktadır.
  • Google Search Console, sitenin SEO hatalarını farkına varmaya yaramaktadır.
  • Google Search Console sayesinde firmalar web sitelerinin backlinklerini inceleme imkanına sahip olmaktadır. Böylelikle web sitelerine zarar veren backlinkleri saptayabilmektedir.
  • B2B firmaları web sitelerinin Google tarafından bulunup bulunmadığını Google Search Console aracılığıyla gözlemleyebilmektedir.
  • B2B sitelerinin mobil kullanılabilirliğini inceleyerek mobil site üzerinde karşılaşılabilecek problemlerin düzeltilmesine olanak sağlamaktadır.
  • Google Search Console; sayfa ve içeriklerinin gösterim sayısı, tıklama sayısı ve tıklanma oranı gibi web site için önemli olan verileri analiz edebilmektedir.
  • Google’ın web siteyi bulup bulmadığını tarayıp taramadığını gözlemlemeyi mümkün kılmaktadır.

Sizler de sıraladığımız avantajlara sahip olmak istiyorsanız vakit kaybetmeden Google Search Console hizmetini kullanmaya başlayabilirsiniz.

Google Search Console İçerisinde Bulunan Araçlar Nelerdir?

Google Search Console’un içerisinde pek çok araç bulunmaktadır. Google Search Console’u kullanmak isteyen B2B firmalarının bu araçlar hakkında bilgi sahibi olması gereklidir. Google Search Console içerisinde bulunan araçlar şunlardır:

  • Ölçüm: Bu alan web sitenin performansı, kapsamı, deneyimi ve geliştirmeleri hakkında bilgi vermektedir.
  • Kapsam: Kapsam bölümü üzerinden dizine eklenen sayfaları görüntüleyebilmek mümkündür.
  • Performans: Sayfaların tıklanma, gösterim, ortalama tıklama oranı ve ortalama konum gibi istatistiksel verileri görebilmeye olanak sağlamaktadır.
  • Site deneyimi: Bu alan siteye ait iyi URL ve linklerin gösterim sayısını inceleyebilmeyi mümkün kılmaktadır.
  • Bağlantılar: Bu alan sayesinde B2B firmaları web sitelerinde yer alan sayfalar içerisinden en çok bağlantı veren sayfaya, site içi backlinklere ve en çok bağlantı veren sitelere ulaşabilmektedir.
  • Site haritaları: İlgili web siteye ait haritaları Google’a göndermeye olanak sağlamaktadır. Aynı zamanda site haritasında karşılaşılabilecek problemlerin tespitinde etkilidir.

Sizler de Google Search Console içerisinde yer alan bu araçları kullanarak web sitenizin performansını arttırabilir, başarılı bir web site ortaya koyabilirsiniz.

Google Search Console Hangi Verilerin Takip Edilmesini Sağlamaktadır?

B2B firmaları Google Search Console üzerinden belirli verileri takip ve analiz edebilme imkanı bulabilmektedir. Google Search Console üzerinden takip edilebilecek başlıca veriler şunlardır:

  • Site bağlantıları: Sitede en çok bağlantı alan ve bağlantı veren sayfaların verileridir.
  • Toplam gösterim: Kullanıcıların Google üzerinden gerçekleştirdiği aramaların sonuçlarında kaç kere gösterildiğinin takibini yapan veridir.
  • Toplam tıklama: Yapılan aramalar sonrasında kullanıcıların kaç kere web siteye tıkladığını göstermektedir.
  • Tıklama oranı: Arama sonuçları sonrasında yapılan tıklamaların gösterim sayısına bölünmesi ile elde edilen orandır.
  • Tarama istatistikleri: Sitenin son üç ay içerisinde kaç kez tarandığını gösteren istatistiklerdir.
  • Ortalama konum: Sitede yer alan sayfaların en üst konumunu ifade etmek için kullanılan istatistiksel bir veridir.

Sizler de Google Search Console üzerinden web sitenize yönelik olan verileri takip ve analiz edebilirsiniz. Bu veriler doğrultusunda sitenizi geliştirerek profesyonelliğinizi ortaya çıkarabilirsiniz.