B2B Alanında Linkedin Algoritması Nasıl Çalışmaktadır?
B2B Alanında Linkedin Algoritması Nasıl Çalışmaktadır?
27 Ekim 2022
B2B İşletmeleri İçin Amazon Komisyon Oranları Nasıldır?
31 Ekim 2022

B2B Alanında Ticaret Yapmak İçin Dubai’de Nasıl Şirket Kurulabilir?

Dubai'de Nasıl Şirket Kurulur

B2B alanında ticaret yapmak için şirket kurmayı istemekte olan kişiler, Türkiye’de Şahıs, Anonim ve Limited şirket türlerinden kendilerine en uygun olanı seçerek şirket kurabilecekleri gibi eğer isterlerse farklı ülkelere yatırım yapıp yurt dışında da şirket kurabilmektedir. Yurtdışında şirket kurmayı isteyen kişiler genel olarak ticari imkânların daha fazla olduğu ülkelere yönelmeyi tercih etmektedir. Son yıllarda hem süreçleri daha kolay yönetebilmek için hem de döviz geliri elde etmek için kişilerin Dubai’de şirket kurmak istedikleri bilinmektedir.

Dubai’de B2B alanında ticaret yapmak için şirket kurmayı isteyen işletmeler kolay şekilde ticaret yapma imkânı bulurken aynı zamanda bazı avantajlardan da yararlanabilmektedir. Ancak işletmelerin şirket kurulum süreçlerini en iyi şekilde yönetebilmeleri için önem vermeleri gerekli olan bazı hususlar yer almaktadır.

Dubai Hakkında Bilinmesi Gereken Unsurlar

Dubai, Birleşik Arap Emirlikleri’nin en kalabalık şehirlerinden biri olarak bilinmektedir. Dubai, aynı zamanda Arap Emirlikleri’nin başkentidir. Şehir 1833 yılında şekillenmeye başlamış olup, şehirde 3.33 milyon kişi yaşamaktadır. Dubai, oldukça zengin bir şehir olmasının yanı sıra dünyanın en turistik yerleri arasında bulunmaktadır.

İlginizi Çekebilir: B2B Alanında E- Ticaret Yapılırken Polonya’ya Kargo Gönderimi Ne Şekilde Yapılır?

Dubai’de B2B Şirket Kurmanın Ne Gibi Avantajları Yer Almaktadır?

Dubai’de B2B alanında şirket kurmak isteyen işletmelerin belirli pek çok avantajdan yaralanabileceği bilinmektedir. Dubai’de şirket kurmanın avantajlarından bazıları;

  • Dubai’de şirket kuranlar Uluslararası bir şirket haline gelebilmektedir.
  • Markasını ve kurumsal itibarını güçlendirebilen işletmeler Dubai’de satışlarını hızlı bir şekilde gerçekleştirebilmektedir.
  • Dubai’de ve ülkede bankacılık sistemleri oldukça hızlı şekilde ilerlediği için Dubai’de şirket kurmuş olan kişiler para transfer işlemlerini kolay bir şekilde gerçekleştirebilmektedir.
  • Şirket kurulum süreçleri kolay ve hızlı bir şekilde gerçekleşmektedir.
  • Kişiler Dubai’de şirket kuruluşu sayesinde kolaylıkla oturum izni alabilmektedir.
  • Gelirleri kişisel olan kişiler için Dubai’de gelir vergisi yoktur.
  • Dubai, yabancı yatırımcıların şirket kurmak amacıyla tercih etiği şehirlerden biri olup, Birleşik Arap Emirlikleri’nde gümrük vergisi ve kurumlar vergisi bulunmamaktadır.

Hem şirket kurma süreçlerinin hızlı şekilde yönetilebilmesi hem de vergi sisteminin bulunmaması Dubai’deB2B alanında şirket kurmak isteyenlere pek çok avantaj sağlamaktadır.

Dubai’de B2B Şirket Kurmanın Ne Gibi Dezavantajları Yer Almaktadır?

Dubai’de B2B şirket kurmak her ne kadar avantajlı olsa bile bazı dezavantajları da yer almaktadır. Bu dezavantajlardan bazıları şunlardır;

  • Dubai’de şirket kurulabilmesi için belirli bir miktarda sermayenin olması gerekmektedir.
  • Dubai’de şirketler oldukça hızlı bir biçimde büyüme gösterebildiğinden şirket kurmuş olanlar güçlü rakiplerle karşı karşıya kalabilmektedir.
  • Dubai’de şirket kurmayı isteyen işletmelerin müşteriyle en doğru şekilde iletişim kurabilmeleri için Arapça veya İngilizce bilmeleri gerekmektedir.

Bunlar Dubai’de şirket kurmanın bazı dezavantajları olarak bilinmektedir. Ancak Dubai’de şirket kurmanın avantajları ile dezavantajları karşılaştırıldığında avantajlarının daha fazla olduğu görülmektedir.

İlginizi Çekebilir: B2B Alanında Ticaret Yapabilmek İçin Polonya’da Şirket Nasıl Kurulabilir?

Dubai’de B2B Alanında Şirket Kurarken Nelere Dikkat Edilmesi Gerekmektedir?

Dubai’de B2B alanında şirket kurma süreçlerinde işletmelerin dikkat etmeleri gereken bazı noktalar yer almaktadır. Eğer bu noktalar dikkat edilmez ya da bu noktalardan bazıları gözden kaçırılacak olursa şirketin kuruluş süreçlerinde aksamalar meydana gelebilmektedir. Bu nedenle;

  • İlk önce Dubai’de B2B alanında şirket kurmak isteyen işletmelerin kuruluş sırasındaki işlemleri en iyi biçimde yönetebilmeleri için çalışacakları firmayı doğru seçmeleri gerekmektedir. Çünkü yanlış yapılacak firma seçimleri süreçlerin uzamasına neden olabilmektedir.
  • Dubai’de B2B alanında şirket kurulması sırasında önem verilmesi gereken bir başka unsur da şirket kurma amacı olarak bilinmektedir. Şirketin faaliyet göstereceği bölgelerin önceden belirlenmesi, yürütülecek faaliyetlerin ve şirket yapısının belirlenmesi Dubai’de kurulmak istenen şirketin kurulum süreçlerini hızlandırabilmektedir.
  • Dubai’de B2B alanında şirket kurulmadan önce ilk yapılması gereken bir banka hesabının açılmasıdır. Bu konu ile ilgili bir danışmandan yardım alınmasında fayda vardır çünkü Dubai’de bankalarla çalışmanın bazı avantajlarının yanında dezavantajları da bulunmaktadır.