Dijital Ortamda B2B Yöntemiyle Var Olabilmek
11 Haziran 2022
B2B Alanında Instagram Profil Analizi ile Etkileşim Oranlarını Artırma
14 Haziran 2022

En Çok Tercih Edilen B2B Siteleri

En Çok Tercih Edilen B2B Siteleri

Yurt dışına ürün satışı gerçekleştirmek isteyen kişilerin ilk bakmayı tercih ettikleri yer B2B siteleridir. B2B sitelerinin öncelikli amaçları fabrika, mağaza veya diğer alıcı kurumlarla dağıtıcı ve üretici firmaları bir araya getirebilmektir. Genellikle ürünlerini satmak isteyen kişiler bu sitelere kayıt olarak ürün ekleyebilmektedir. B2B sitelere ürün eklemeleri yapıldıktan sonra ürünler bu siteler aracılığıyla firmalara ve alıcılara göstermektedir.

B2B sitelerini yeni dağıtıcılar ve üreticiler bulmak amacıyla kullanan pek çok firma yer almaktadır. Bu nedenle üreticilerin tüm B2B sitelerine üye olmaları gerekmektedir. çünkü her bir yeni kayıt yeni bir yurt dışı kapısı anlamına gelmektedir.

En Çok Bilinen B2B Siteleri Hangileridir?

Dünya üzerinde yaygın olarak kullanılmakta olan ve en çok bilinen B2B siteleri bulunmaktadır. Bu siteler pek çok ürün alıcısı tarafından kullanılmakta olan B2B siteleridir. Bu Siteler;

Alibaba

Uluslararası toptan ticaret açısından en iyi B2B web sitelerinden biri olarak bilinen Alibaba, dünya genelinde En büyük B2B çevrimiçi pazaryeridir. Çin kökenli olmasının yanı sıra Japonca, Polonya, İtalyanca, Almanca gibi pek çok dili desteklemektedir. 1999 senesinde piyasaya sürülmesinin ardından eBay ve Amazon gibi çok bilinen ve yaygın olarak kullanılan web sitelerini gerisinde bırakmayı başarmıştır. Şu anda ise 35 milyondan fazla kullanıcısı yer almakta olup bu sayı her geçen gün artış göstermektedir.

All. biz

All. biz ulusal hizmet ve ürünlerin dünya genelindeki dış ve iç pazarlarda 26 dilde tanıtıma odaklanmış olan ve aynı zamanda önde gelen çevrimiçi hizmet ve mal rehberi olarak bilinmektedir. 1999 senesinde ortaya çıkış temelleri atılırken 2006 senesinde çevrimiçi tanıtım pazarındaki faaliyetlerine başlamıştır. All. Biz’in 13 ülkede ofisi yer almaktadır. Kendi tutmuş olduğu verilere göre senede 89 ülkeden yaklaşık 220 milyon kişi, 20 milyon hizmet ve mal ile 1300 şirket kaydı bulunmaktadır.

Tradewheel

Bir B2B sitesi olan Tradewheel, 2003 senesinde Amerika’da kurulmuştur. Alexa verileri incelendiğinde son dönemlerde siteyi ziyaret etmekte olan kişilerin en çok şu ülkelerden giriş yaptıkları görülmektedir;

  • % 25.5 Japon,
  • %22.1 United States,
  • % 15.5 India,

Tradewheel, her geçen gün daha da güçlenmekte olan bir B2B sitesi olarak bilinmektedir.

Go4 Go4WorldBusines

Go4 Go4WorldBusiness.com,  Hindistan kökenli olan B2B sitesidir.  Alibabadan sonra ikinci en büyük B2B sitesidir. Türk ağırlığı genel olarak bu sitede hissedilebilmektedir. Başarılı pek çok ticaretin bu sitede gerçekleştirildiği bilinmektedir.

Tradekey

TradeKey, 2005 yılında Suudi Arabistan’da kurulmuş bir B2B sitesidir. Alexa verileri incelendiğinde son dönemlerde bu siteyi ziyaret etmekte olan kişilerin daha çok şu ülkelerden giriş yaptığı görülmektedir. Asya, Afrika, Orta Doğu ve Pakistan’dır. Fuar alanları açısından en etkili B2B sitelerindendir. Türkiye’de de fuarlar ile alakalı çalışmalar yapmaktadır. Kuruluş yeri diğerlerine göre farklı olup, orta Doğu ve Pakistan’da oldukça yaygındır.

Ecplaza

Ecplaza.net, Güney Kore’de kurulmuş olup, B2B siteleri arasında yer almaktadır. Site kullanıcıları genel olarak Güney Kore ve Amerika ülkelerinden kişilerdir. Siteyi kullanan kişilerin % 54’ü Güney Kore ve % 14,1’i Amerika’dandır.

  • En yaygın Güney Kore’de kullanılmaktadır.
  • Amerika, Güney Kore ve bazı Afrika ülkelerinin de tercih edilmektedir.
  • Rekabet oranlarının diğer B2B siteleriyle kıyaslandığında daha düşük olduğu bilinmektedir.

Ec21

Ec21.com,bir B2B sitesi olarak bilinmektedir. EcPlaza gibi Güney Kore’de kurulmuştur. Ancak EcPlazadan farklı pazarlarda hizmet verdiği bilinmektedir. Siteyi kullanmakta olan kişilerin ülkelerine bakıldığında % 18,8 Amerika, % 12,6 Hindistan ve % 12,1 oranında da Güney Kore olduğu görülmektedir.

  • Dünya genelinde bilinmekte olan bir web sitesidir.
  • Köklü ve eski bir sitedir. Alibabadan daha eski olduğu bilinmektedir.
  • Rekabet oranlarının biraz fazla olduğu bir sitedir. Bu sitede Hindistanlı ve Çinli üreticilerin sayısının fazla olduğu bilinmektedir.