Satışlarını Arttırmak İsteyen B2B Firmalarını Kış Sezonuna Hazırlama Rehberi
6 Kasım 2021
B2B Sektöründeki Firmaların Yapmaması Gereken Hatalar
9 Kasım 2021

B2B Firmalarının Öğretmenler Günü’ne Hazırlanma Rehberi

B2B Firmalarının Öğretmenler Günü’ne Hazırlanma Rehberi

Her yılın 24 Kasım’ı Öğretmenler Günü olarak kabul edilmektedir. Bu anlamlı günün vesilesiyle öğretmenlere duyulan sevgi ve minnet duygusu hediye ile karşılık bulmaktadır. Pek çok kişi öğretmenlerini mutlu etmek için hediye satın almaktadır. B2B firmaları da bu güne günler öncesinden hazırlanarak kampanya ve indirimleriyle hedef kitlenin dikkatini çekmeyi ve satışlarını arttırmayı amaçlamaktadır. Biz de bu yazımızda Öğretmenler Günü’ne hazırlanma konusunda B2B firmalarına rehberlik edeceğiz. Sizler de bir B2B firması olarak yazımızdan yararlanabilir Öğretmenler Günü’ne özel kampanyalarınızı hayata geçirebilirsiniz.

Öğretmenler Günü’nde En Çok Satan Ürünler Nelerdir?

Bu yıl Çarşamba gününe denk gelen Öğretmenler Günü’nde okullar açık olacağı için daha anlamlı bir kutlama beklenmektedir. Bu nedenle Öğretmenler Günü’ne günler kala pek çok kişi hediye arayışına girmektedir. Aslında öğretmenlere hediye edilebilecek pek çok seçenek vardır. Bu seçenekler hediye alınacak kişinin cinsiyetine, zevklerine ve ilgi alanlarına göre değişiklik göstermektedir. Bu noktada genel bir hediye seçilebileceği gibi kişiye özel bir hediye de tercih edilebilmektedir.

Öğretmenler Günü’nde genellikle kadın öğretmenlere şık gömlek, ceket, etek, takı, çanta ve çiçek gibi seçenekler hediye edilmektedir. Erkek öğretmenlere ise gömlek, kravat, kol düğmesi, kazak ve saat gibi hediye seçenekleri tercih edilmektedir. Her iki cinsiyete de ortak olarak bitki, kişiye özel kitap ve kalem, kupa gibi ürünler de hediye seçenekleri arasındadır. Bu hediye seçenekleri B2B sitelerinin Öğretmenler Günü’ne özel kampanyaları oluşturma da etkilidir. Sizler de Öğretmenler Günü’nde en çok satan ürünlere web sitenizde yer verebilirsiniz. Bu ürünlere yönelik kampanyalar düzenleyerek satışlarınızı arttırabilirsiniz.

B2B Firmaları Öğretmenler Günü İçin Nasıl Hazırlık Yapmalıdır?

Öğretmenler Günü kapsamında B2B firmaları pek çok alanda kampanya ve indirim bazlı çalışmalar yapabilmektedir. Bunun için de günler öncesinde hazırlıklara başlamaktadır. Peki, B2B firmaları Öğretmenler Günü için nasıl hazırlık yapmalıdır? Gelin hep birlikte bir göz atalım.

Hedef kitleyi belirleyin: Öğretmenler Günü’ne özel cazip fırsatlar sunulacak olan hedef kitlenin belirlenmesi gereklidir. Belirlenen hedef kitlenin demografik durumuna göre kampanya içerikleri oluşturulmalıdır.

Öğretmenler Günü’ne özel kampanya metinleri oluşturun: Firmaların Öğretmenler Günü’ne özel kampanyaları hedef kitlenin karşısına çıkarmak için günün anlam ve önemine uygun bir kampanya metni oluşturması gereklidir.

Güne özel ürün skalası oluşturun: B2B firmalarının Öğretmenler Günü’ne hazırlanma sürecinde güne özel ürün skalası oluşturması gereklidir. Böylelikle hedef kitlenin web siteden alışveriş yapmasını sağlamak mümkündür.

Kampanyalar düzenleyin: Satışlarını arttırmak isteyen B2B firmalarının Öğretmenler Günü’nde kampanyalar düzenlemesi gereklidir. Bunun için ürünler özel bir şekilde fiyatlandırılmalı ve cazip fırsatlar olarak tüketicilerin karşısına çıkarılmalıdır.

Site tasarımına önem verin: B2B site tasarımlarının da güne özel bir şekilde tasarlanması gereklidir. Böylelikle hedef kitlenin dikkatini çekebilmek ve onların satın alma kararlarını olumlu bir şekilde etkileyebilmek mümkündür.

Öğretmenler Günü’ne özel karşılama sayfaları hazırlayın: B2B firmalarının Öğretmenler Günü’ne özel karşılama sayfaları hazırlamasının, hem ziyaretçi sayılarını hem de dönüşüm oranlarını arttırmasındaki payı büyüktür.

B2B Firmaları Öğretmenler Günü’nde Kargo Süreçlerini Nasıl Yönetmelidir?

Tüketiciler satın almak istedikleri ürünleri zamanında teslim almak istemekte ve kargo süreçlerini merak etmektedir. Bu nedenle B2B firmalarının kargo süreçlerini doğru yönetmesi gereklidir. Özellikle de Öğretmenler Günü gibi özel ve haftalarda yaşanan yoğunluklarda oluşabilecek aksiliklerin önüne geçilmelidir. Kargo süreci doğru yönetilmediği takdirde tüketiciler satın aldıkları ürünlere geç ulaşmaktadır. Bu durum da müşteri memnuniyetini olumsuz etkileyerek müşteri kaybına neden olmaktadır.

2021’in Etkileyici Öğretmenler Günü Reklamları Nelerdir?

Öğretmenler Günü’nde pek çok B2B firması Öğretmenler Günü’ne özel reklam ve kampanyalar düzenleyerek tüketicilerin karşısına çıkmaktadır. Firmalar Öğretmenler Günü’ne özel hazırladıkları reklamlar ile tüketicilerin dikkatini çekmeyi başarmaktadır. Böylelikle popüler sosyal medya platformlarında en çok konuşulanlar arasına girmekte ve tüketicileri satın almaya teşvik etmektedir. Sizler de bir B2B firması olarak 2021’in en etkileyici Öğretmenler Günü reklamıyla hedef kitlenin karşısına çıkabilir ve satışlarınızı arttırabilirsiniz.