Trendyol’da Yer Alan B2B Firmaları İçin Takipçi ve Favori Arttırma İpuçları
18 Ocak 2022
Sevgililer Günü’nde Profesyonel Bir Kargo Yönetimi İçin B2B Firmalarının Yapması Gerekenler Nelerdir?
20 Ocak 2022

Çiçek Sepeti’nde Mağaza Açmak İsteyen B2B Firmaları İçin Detaylı Bilgiler

Çiçek Sepeti’nde Mağaza Açmak İsteyen B2B Firmaları İçin Detaylı Bilgiler

Çiçek Sepeti; 2006 yılında Akif Emre Aydın tarafından kurulan ve online çiçek, yenilebilir çiçek ve hediyelik eşyalar gönderme hizmeti veren bir online şirkettir. Bu şirkette mağaza açan B2B firmaları, ürünlerini yüzbinlerce tüketici ile buluşturabilmektedir. Aynı zamanda Çiçek Sepeti’nin sağladığı pek çok avantaja da sahip olabilmektedir. Bu noktada Çiçek Sepeti’nde mağaza açmak isteyen girişimcilerin detaylı bilgi sahibi olması gereklidir. Biz de bu yazımızda Çiçek Sepeti’nde mağaza açmak isteyen B2B firmalarına detaylı bilgiler vereceğiz. Sizler de yazımızdan yararlanarak Çiçek Sepeti’nde mağazanızı açabilir ve satışlarınızı arttırabilirsiniz.

B2B Firmaları Neden Çiçek Sepeti’nde Mağaza Açmalıdır?

Bir sanal pazar yerinde online satışa başlamak, B2B firmaları için oldukça faydalıdır. Çiçek Sepeti de online satış için uygun bir platformdur. Bu noktada büyük bir markaya sahip olmayıp B2B sektörüne yeni atılan bir girişimcinin tüketicilerine güven vermesi zaman almaktadır. Fakat Çiçek Sepeti’nde mağaza açıldığında firma girişimci kişi veya firmalara referans olarak güven sorunu yaşamadan ürün satışı yapmalarına olanak sağlamaktadır.

Hâlihazırda bir B2B web sitesi bulunan firmalar belirli bir müşteri kitlesine hitap etmektedir. Fakat Çiçek Sepeti’nde mağaza açan firmalar, farklı özelliklere sahip geniş bir müşteri kitlesine erişim sağlayabilmektedir. Aylık ziyaretçi ortalaması 16 milyon üye müşteri sayısı 11 milyon ve mobil uygulama indirme sayısı 7 milyon olan Çiçek Sepeti, B2B firmalarına büyüme fırsatı sunmaktadır. Bu nedenle B2B firmalarının mutlaka Çiçek Sepeti’nde yer almaları gerektiğini söylemek mümkündür.

Çiçek Sepeti’nde Mağaza Açma Aşamaları Nelerdir?

Çiçek Sepeti’nde ürün ve hizmetlerinin satışını yapmak isteyen B2B girişimcilerinin öncelik olarak Çiçek Sepeti satıcı hesabı oluşturması gereklidir. Mağaza açabilmek için gerekli başvuruyla birlikte satıcı hesabı açılmaktadır. Site üzerindeki işlemler kısa sürse de firma, belgeleri matbu olarak istediği için anında satışa başlayamamaktadır. Bunun için girişimcilerin ciceksepeti.com’a giderek aşağıdaki adımları izlemesi gereklidir.

1. Ana sayfanın sağ üst köşesinde yer alan ‘Çiçeksepeti’nde Satış Yap’ butonuna tıklanmalıdır.

2. Açılan sayfada ‘Hemen Başvuru’ butonuna tıklayarak form doldurulmalıdır. Bu form üzerinde istenen bilgiler şunlardır:

  • Başvuru tipi (Pazar yerinde kendi ürünlerimi satmak istiyorum)
  • Firma adı
  • Firma türü
  • Vergi/T.C. kimlik numarası
  • Satış yapılacak ürün kategorisi
  • Yetkili kişinin adı, soyadı, adres ve iletişim bilgileri
  • Farkı bir B2B web sitesi mevcutsa bunun mağaza linki

3. Form doldurulduktan sonra ‘Devam Et’ butonuna basılarak belgeler sisteme yüklenmelidir.

4. Ardından ‘Çiçeksepeti.com Satıcı İlan ve İşbirliği Sözleşmesini İndir’ ve ‘Bayi Bilgileri Formunu İndir’ butonları kullanılarak ilgili belgeler bilgisayara indirilmelidir. Bu sözleşme ve form imzalanıp firmaya gönderilecektir.

5. ‘Başvuruyu Tamamla’ butonuyla süreç sonlandırılmalıdır.

Yukarıdaki adımları tamamlayan girişimcilerin sistemde kayıtlı olduğu mail hesabına bir e-posta gelmektedir. Bu e-posta üzerinden başvuru değerlendirme sürecini takip edebilmek mümkündür.

B2B Firmaları Çiçek Sepeti’nde Satışlarını Arttırmak İçin Ne Yapmalıdır?

Çiçek Sepeti, doğrudan B2B firmalarının reklamını yapmamakta ve adını öne çıkarmamaktadır. Aynı zamanda reklamlar ürün bazlı olmakta ve ürün ile ilgilenen müşteriler B2B firması ile rakip firmalara da ulaşmaktadır. Bu nedenle B2B firmaları satışlarını arttırabilmek için reklam ve pazarlama çalışmalarına yönelmelidir. Bu reklam ve pazarlama çalışmaları şunlardır:

SEO Çalışmaları

B2B firmalarının ürünlerinin arama motorları kurallarına uyması gereklidir. Bu kurallara uymak için de SEO çalışmaları yapılmalıdır. Bu noktada ürün açıklamalarına anahtar kelime içeren ve SEO uyumlu yazılar ekleyerek ürünleri öne çıkarabilmek mümkündür.

Google Adwords Reklamları

Çiçek Sepeti’ndeki satışlarını arttırmak isteyen B2B firmalarının bir Google Adwords hesabı açarak internetteki görünürlüğünü arttıracak reklam kampanyaları düzenlemeleri gereklidir. Bu reklamları kullanırken de hedef kitle doğru analiz edilmelidir.

Sosyal Medya Reklamları

B2B firmaları satışlarını arttırmak için sosyal medya kullanımından yararlanmalıdır. Çünkü B2B müşterilerinin büyük bir bölümü sosyal medya kullanıcısıdır. Bu nedenle firmalar sosyal medya platformlarının hizmete sunduğu araçları kullanarak reklam vermelidir.