2021 Yılı B2B Pazarlama Trendleri
22 Aralık 2020
B2B’de Reklam Sloganları ve Metinleri İçin İpuçları
25 Aralık 2020

B2B’de Facebook Sayfa Yönetimi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

B2B’de Facebook Sayfa Yönetimi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Facebook, günümüzün en yaygın olarak kullanılan ve hala önemli bir güce sahip olan sosyal medya platformlarından biridir. Özellikle genç ve orta yaş kesim arasında popülerliği bir hayli fazladır. Bu nedenle sosyal medya pazarlama çalışmalarında bu platforma özen gösterilmesi çok önemlidir. Bu noktada üzerinde durmanız gereken konulardan biri Facebook sayfa yönetimi olmalıdır. B2B sektöründe başarılı ve doğru bir sayfa yönetimi veriminizi arttırarak, iyi sonuçlar almanızı sağlayacaktır. Peki, B2B sektöründe Facebook sayfa yönetimi hakkında bilinmesi gerekenler nelerdir? Gelin bir bakalım.

Facebook Sayfa Yönetim İpuçları

Profil bilgilerinizi detaylandırın

B2B sektöründe Facebook sayfa yönetimi sırasında öncelikli olarak yapılacak çalışmalardan biri marka sayfanızı optimize ederek, profil bilgilerinizi mümkün olduğunca detaylandırmanızdır. Profilinizi ziyaret eden kullanıcılara markanız hakkında detaylı bilgiye sahip olmak isteyeceklerdir. Bu doğrultuda profilinizdeki ‘hakkımda’ bölümüne markanız, ürün ve hizmetleriniz hakkında kısa bir açıklama metni ekleyebilirsiniz. Çalışma saatleri, iletişim ve adres ilgileri gibi markanızın hakkında pek çok bilgiyi bu süreçte düzenleyebilirsiniz.

Facebook’ta profil bilgilerinizi detaylandırırken profil ve kapak fotoğrafına da özen göstermeniz gerekir. Bu noktada markanızı yansıtacak bir görsele yer vermelisiniz. Bunun için de ister ürün ve hizmetlerinizi gösteren bir görsel kullanabilir ister marka logonuzu tercih edebilirsiniz.

Size özel olan Facebook sayfa URL’nizi alın

B2B sektöründe Facebook sayfa yönetimi konusunda öncelik vermeniz gereken bir diğer önemli husus ise Facebook sayfa URL’sini almaktır. Diğer sosyal medya platformlarında ya da fiziki pazarlama kanallarında Facebook sayfanızı paylaşırken bu URL’yi kullanmanız daha kolay olacağı için oldukça önemlidir.

Sayfa URL’nizi alırken de bazı noktalara dikkat etmeniz gerekir. Örneğin; URL’nizi alırken mümkünse doğrudan markanızın ismini kullanarak almaya özen göstermelisiniz. Eğer bu isim daha önce alınmışsa, diğer tüm sosyal medya platformlarında da kullanabileceğiniz genel bir URL yapısı bularak onu kullanabilirsiniz. Bu sayede size özel bir URL yapısı oluşturmuş olursunuz ve bunun tüm sosyal medya kanalarınızın tanıtımını yapabilirsiniz.

İçerik stratejileri geliştirin

Facebook sayfa yönetiminin temel hususlarından biri de içerik stratejileri geliştirmektir. Geliştireceğiniz stratejiler ile düzenli bir şekilde içerik paylaşımları yapabilir ve kullanıcılarla etkileşim içinde olabilirsiniz. Fakat doğru bir içerik stratejisi geliştirmeden sayfanıza takipçi çekemez ve etkileşim elde edemezsiniz.

Facebook, pek çok farklı içerik formatına sahip bir platformdur. Bu nedenle sadece ürünler için değil, markanızla ilgili internetteki içerik sayısını arttırmak için de farklı içerikler oluşturabilirsiniz. Özellikle de videolu içeriklerden yararlanabilirsiniz. Facebook’ta videolu içerikler, diğer formatlara kıyasla daha fazla geri dönüşüm ve etkileşim getirecektir.

Reklam ve pazarlama stratejileri oluşturun

B2B sektöründe Facebook sayfa yönetimi sürecinde reklam ve pazarlama stratejileri oluşturmanız bir hayli önemlidir. Bu noktada hangi içeriklerin reklamlarının yapılacağını, hangi reklam modellerinin kullanılacağını ve reklamlardaki hedeflemelerin nasıl yapılacağını planlayabilirsiniz. Böylelikle de reklamlarla ilgili tüm stratejilerinizi ortaya koyabilirsiniz.

Hem Facebook reklamlarını hem de Instagram reklamlarını Facebook reklam yöneticisi üzerinde yönetebilmeniz mümkündür. Bu şekilde her iki platform için de reklam oluşturabileceğiniz gibi ayrı reklam kampanyaları da oluşturabilirsiniz. Bu sayede daha geniş bir kitleye ulaşabilir ve marka bilinirliğinizi arttırabilirsiniz.

Müşteri destek işlemleri için stratejiler hazırlayın

B2B sektöründeki firmalar için Facebook müşteri desteği sunmak ve müşteri memnuniyetini arttırmak için oldukça önemli bir konudur. Özellikle Facebook mesajları hem B2B web sitelerinde hem de doğrudan Facebook üzerinde etkili bir iletişim stratejisidir. Bu noktada kullanıcıların telefon ya da e-posta ile firmalara ulaşamadıklarında veya bu yollarla ulaşmayı tercih etmediklerinde Facebook üzerinden markalara ulaşabilmelerini sağlayabilirsiniz. Aynı zamanda satış öncesi ve sonrasında onlara destek olabilirsiniz.

Sosyal ağlarda müşterilerle nasıl bir iletişim içerisinde olacağınıza dair bir prosedür oluşturabilirsiniz.  Böylelikle Facebook sayfa yöneticilerinizi bu konuda bilgilendirebilir ve müşteri ilişkilerinizde belli bir standart oluşturabilirsiniz.