B2B’de Tiktok Pazarlaması Nasıl Yapılır?
9 Şubat 2022
Yeni Ürün Satışı ve Pazarlaması Hakkında B2B Firmalarının Bilmesi Gereken Teknikler
12 Şubat 2022

B2B Firmalarının Trendyol’da Mağaza Açma Adımları

2010 yılında Demet Mutlu tarafından kurulan Trendyol, hem alıcıları hem de satıcıları birleştiren bir pazaryeri platformudur. Bu platformda yer almak isteyen B2B firmaları gerekli evrakları Trendyol’a ileterek ürün ve hizmetlerini satışa sunabilmektedir. Hazır ve geniş bir müşterisine sahip olan Trendyol’da mağaza açan B2B firmaları daha kolay satış yapabilmekte ve başarıya ulaşabilmektedir. Fakat bu noktada Trendyol’da mağaza açmak isteyen B2B firmalarının bilmesi gerekenler vardır. Biz de bu yazımızda B2B firmalarının Trendyol’da mağaza açma adımlarından bahsedeceğiz. Sizler de yazımızdan yararlanabilir ve Trendyol’da markanıza ait bir mağaza açarak satış yapmaya başlayabilirsiniz.

Şirketinizi Kurarak İşe Başlayın

Trendyol’da mağaza açmak isteyen B2B firmalarının öncelikli olarak yapması gerekenlerden biri şirket kurmaktır. Çünkü şirket kurmadan Trendyol’da satış yapmak mümkün değildir. Bu nedenle kişi veya firmaların satıcı başvurusu yapmadan önce şirket kurması gereklidir. Trendyol’da mağaza açılışı yapacak olan firmaların en çok tercih ettiği şirket türleri şahıs şirketi, limited şirketi ve anonim şirketidir. Bu şirket türleri arasında tercih yapacak olan firmalar genellikle hedeflerini göz önünde bulundurmaktadır. Kuracakları şirket türüne karar veren kişiler bir mali müşavir ile çalışmaya başlayarak şirket kuruluş sürecini tamamlamaktadır.

Satıcı Başvurusunda Bulunun

Trendyol’da mağaza açmak isteyen B2B firmalarının tamamlaması gereken adımlardan biri de satıcı başvurusunda bulunmaktır. Satıcı başvurusunda bulunacak olan B2B firmaları;

  • Partner.trendyol.com adresine girmelidir.
  • Pazaryeri, yemek ve hızlı market seçeneklerinden herhangi birini seçerek satıcı başvurusunda yer alan bilgileri doldurmalıdır. Bu alanda kişi veya firmaya ait ad, soyad, şirket türü, il, iletişim bilgileri ve satış kategorisi gibi bilgiler istenmektedir.
  • Şirket türünü doğruladıktan sonra Trendyol mağaza yöneticisine yönelik bilgileri ve mağaza bilgilerini sisteme girmelidir.

Sizler de bu adımları takip ederek satıcı başvurusunda bulunabilir ve Trendyol’da mağaza açma yolunda emin adımlarla ilerleyebilirsiniz.

Evraklarınızı Sisteme Yükleyin

Trendyol mağaza açma başvurusu yapan B2B firmalarının başvurunun ardından Trendyol’da mağaza açmak için gerekli belgeleri Partner sistemine yüklemesi gereklidir. Bu evraklar şunlardır:

  • Vergi levhası
  • Trendyol Partner Sözleşmesi
  • İmza Beyannamesi veya İmza Sirküleri
  • Faaliyet Belgesi
  • Ticaret Sicil Gazetesi

Sizler de bu evrakları satıcı paneliniz üzerinden Trendyol’a yükleyebilir ve mağaza açma başvurunuzu tam anlamıyla gerçekleştirebilirsiniz.

Evraklarınızı Trendyol’a Gönderin

Trendyol evrak yükleme sürecinin ardından B2B firmalarının yapması gerekenlerden bir diğeri de mağazanın açıldığına dair Trendyol’dan bildirim beklemektir. Bu bildirimin ardından firmaların gerekli evrakları Trendyol Genel Merkezi’ne göndermesi gereklidir. Trendyol sistemine yüklenen evrakların fotokopilerini ve Trendyol Satıcı Sözleşmesi’nin ısla imzalı ve kaşeli halini gönderi numarası ile birlikte kargo firması üzerinden Trendyol’a gönderilmesi oldukça önemlidir. Trendyol bir süre evrak göndermeden satış yapmaya olanak sağlasa da evrakları zamanında göndermek oluşabilecek herhangi bir problemin önüne geçmektedir.

Ürünlerinizi Mağazanıza Yükleyin

Bahsedilen adımları uygulayan B2B firmalarının genellikle 1-5 gün içerisinde mağazası aktif hale gelebilmektedir. Bu noktada da firmaların ürünlerini mağazalarına yüklemeleri gereklidir. Partner.trendyol.com sistemine giriş yaparak ürün-tekil ürün oluştur bölümleri üzerinden mağazaya ürün yüklemesi yapılabilmektedir. Yüklenen ürünlerin Trendyol tarafından onay süreci de tamamlandıktan sonra B2B firmaları mağazaları üzerinden satış yapabilmektedir.

Trendyol’da Mağaza Açan B2B Firmalarının Sahip Olduğu Avantajlar Nelerdir?

Trendyol’da mağaza açmak B2B firmaları için pek çok avantajı da beraberinde getirir . Bu avantajlar şunlardır:

  • B2B firmalarının Trendyol’un hazır müşteri kitlesinden yararlanabilmektedir.
  • Trendyol’da reklam verebilmektedir.
  • ●      B2B firmaları Trendyol’da satış yapmaya başlayarak daha hızlı bir şekilde gelir elde edebilmektedir.
  • Firmaların düzenledikleri kampanyalar ile satışlarını arttırabilmeleri mümkündür.
  • B2B firmaları Trendyol akademi sayesinde ilgili alanlarda kendilerini geliştirebilmektedir.
  • Trendyol’da yer alan B2B firmaları sadık müşteriler kazanabilmektedir.
  • B2B firmaları Trendyol’da mağaza açarak marka bilinirliklerini arttırabilmektedir.

Sizler de bu tür avantajlara sahip olmak istiyorsanız vakit kaybetmeden Trendyol’da yerinizi alabilirsiniz. Bunun için de Trendyol’da mağaza açma adımlarından yararlanabilirsiniz.