B2B E-ticarette Filtreleme Rapor Modelleri Nelerdir
B2B E-ticarette Google Analytics Filtreleme Raporları Nasıl Kullanılabilir?
2 Mayıs 2023
B2B E-ticaret Siteleri ve İçeriklerinde Kullanılabilecek Ücretsiz Stok Video Siteleri
B2B E-ticaret Siteleri ve İçeriklerinde Kullanılabilecek Ücretsiz Stok Video Siteleri
4 Mayıs 2023

B2B E-ticarette Google Ads Reklamları ile İlgili Bilinmesi Gereken Unsurlar

B2B E-ticarette Google Ads Reklamları ile İlgili Bilinmesi Gereken Unsurlar

B2B e-ticaret ile uğraşan kişilerin tercih ettikleri reklam verme yöntemlerinden biri de Google Ads reklamlarıdır. Bu nedenle B2B e-ticaret işletmelerin Google Ads reklamları hakkında bilmeleri gereken bazı unsurlar yer almaktadır.

B2B E-ticarette Google Ads Ne Demektir? 

2000 senesinde Google Adwords adıyla geliştirilen ve 2019 senesinde de Google ADS olarak adı değiştirilen Google Ads, Google tarafından işletmelere ve kişilere sunulan bir reklam hizmeti olarak bilinmektedir. Bu reklam hizmetinden B2B işletmeleri de yararlanabilmektedir.

Bir Google Ads hesabı açarak B2B işletmeler internet sitelerini ön plana çıkarabilmek amacıyla reklam verebilmektedirler. Anahtar kelime seçme, reklam başlığı tercihi, reklam metni ve varış sayfası gibi seçimlerin tamamlanması sonrası B2B işletmeler bir bütçe dâhilinde Google Ads reklamı verebilme hakkına sahiptirler. Google Ads reklamı verilirken kullanabilecek olan pek çok reklam türü yer almaktadır.

İlginizi Çekebilir: B2B E-ticarette Ortak Pazarlama Nedir?

Google Ads ile reklam vermek isteyen B2B işletmeler veya kişiler reklamlarını vermeden evvel bu reklam alanının ne şekilde çalıştığını merak etmektedirler. Genel olarak Google Ads kişilere oldukça karışık gelse de aslında kolay çalışan bir reklam sistemi çeşididir.

Çoğunlukla kullanıcılar kurumsal web sitelerine veya sadece B2B e-ticaret sitelerine  Google Ads üzerinden ziyaretçi çekebileceklerini düşünüyor olsalar da aslında bu oldukça yanlış bir düşüncedir. Google Ads reklam modelleri fiziksel mağazalara müşteri çekmeye çalışan, yerel bölgelerde yer alan işletmelere işletmeyi tanıtan ve aynı zamanda işletmelere marka bilinirliği de sağlamakta olan bir yapıda çalışmaktadır.

B2B e-ticaret sitelerine veya kurumsal web sitelerine trafik çekmeyi isteyen kişiler  bir Google Ads hesabı açıp reklam çalışmaları yapmaktadırlar. Reklam çalışmalarında belirlenen günlük bütçelere göre Google, reklamları ön plana çıkarmakta ve tıklama başına maliyet alarak reklamlarınızı hedef kitlelere ulaştırmayı sağlamaktadır. Yani Google Ads ile reklam vermeyi tercih eden B2B işletmeler ve kişiler reklamları her tıklandığında harcama yapmış olmaktadırlar.

B2B E-ticarette Google Reklamı Nasıl Verilebilmektedir? 

Google Reklamı verebilmek için ilk önce hedef kitlenin iyi bir şekilde tanınması ve rakiplerin analiz edilmesi gerekir. Bunun yanı sıra B2B işletmesinin hedeflerine göre kullanacak olduğu Google reklam modelini de oldukça iyi bir şekilde bilmesi gerekmektedir. Bunlar tamamladıktan sonra;

  • Google Ads hesabı açılmalıdır.
  • Reklam verilecek olan anahtar kelimeler belirlenmelidir. Anahtar kelimeler Keyword Tool, Semrush, Ahrefs kullanarak belirlenebilmektedir.
  • Google reklam ayarları belirlenmelidir.
  • Reklam için bir reklam metni hazırlanması gerekmektedir. Bu metinde kullanıcıları harekete geçirebilecek cümleler kullanılmasına önem verilmelidir.
  • Reklam için varış sayfası ayarlanmalı ve varış sayfasına dönüşüm kodları eklenmelidir.
  • Reklam için bir bütçe belirlenmeli ve bütçe rakiplerin bütçesi ile karşılaştırılarak doğru bütçe bulunmaya çalışılmalıdır.

Bu çalışmalar yapılarak Google Ads’te B2B e-ticaret sitesi veya kurumsal web sitelerini ön plana çıkarabilen çalışmalar yapılabilmekte ve hedef kitlede yer alan işletmelere ulaşarak işletme büyütülebilmektedir.

İlginizi Çekebilir: B2B E-ticarette Etkinlik Pazarlaması Nedir?

B2B E-ticarette Google Reklam Modelleri Nelerdir?         

Google reklamları ile B2B siteleri ön plana çıkarılırken kullanılabilecek olan pek çok Google reklam modeli yer almaktadır.

  • Görüntülü reklamlar,
  • Telefon Araması Reklamları,
  • Alışveriş reklamları,
  • Remarketing reklamlar,
  • Uygulama reklamları,
  • Arama ağı reklamları,

Arama ağı reklamları kendi içinde alışveriş reklamları, dinamik arama ağı reklamları ve standart arama ağı reklamları olmak üzere üçe ayrılmaktadır.

Alışveriş reklamları da kendi içinde üçe ayrılmaktadır. Bunlar Ürün Alışveriş Reklamları, Yerel Envanter Reklamı ve Vitrin Alışveriş Reklamlarıdır.

Telefon Araması Reklamları, müşterileri veya hedef kitlelerinde yer alan işletmeler ile birebir iletişim kurmayı isteyen B2B markalar tarafından tercih edilen telefon araması reklamları sayesinde işletmenin telefon numarası paylaşılarak işletmelerin B2B işletmesiyle iletişime geçmeleri teşvik edilebilmektedir.

Görüntülü reklam modeli, hedef kitleye ulaşabilmek için tercih edilebilecek Google reklam modelleri arasında yer almaktadır.