B2B Alanında eMAG’te Satış Nasıl Yapılır
B2B Alanında eMAG’te Satış Nasıl Yapılır?
6 Mart 2023
B2B Alanında eBay’da Satış Yapma
B2B Alanında eBay’da Satış Yapma
8 Mart 2023

B2B Alanında Wish’te Satış Nasıl Yapılmaktadır?

B2B Alanında Wish’te Satış Nasıl Yapılmaktadır

B2B e-ticaret alanına girmeyi düşünen kişilerin satış gerçekleştirebileceği pek çok platform yer almaktadır. Pek çok firma kendilerine ait olan B2B e-ticaret siteleri üzerinden satış yapmayı uygun görürken, bazı B2B firmalarda satışlarını e-ticaret pazaryeri platformları üzerinden gerçekleştirmeyi tercih etmektedir. B2B markaların genel olarak bir e-ticaret pazaryeri üzerinden satış yapmak istemelerinin nedeni hazır müşteri kitlelerinin bulunuyor olmasından kaynaklanmaktadır. Bu sebeple B2B markalar Amazon, Aliexpress, Trendyol, Wish gibi büyük pazaryeri alanlarında satışlarını yapmayı tercih etmektedir.

Son yıllarda B2B e-ticaret yaparak ürünlerini yurt dışına satmak isteyen pek çok markanın,  B2B e-ticaret yapabilecekleri pazaryeri alanları arasında bulunmakta olan Wish’te satış yapmaya başlamıştır. B2B markaların bazıları bu süreç içerisine hızlı giriş yapmayı tercih ederken bazı B2B markalarda Wish’te satışlarını nasıl yapacaklarını araştırmaktadır.

İlginizi Çekebilir: B2B E-ticarette Tedarikçi XML Entegrasyonu Ne Anlama Gelmektedir?

Wish Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Wish, alıcılar ile satıcıları buluşturmak amacıyla 2010 senesinde kurulmuş olan e-ticaret pazaryeri alanıdır. Wish, Amerika kökenli pazaryeri alanı olup, genel merkezi San Francisco’da yer almaktadır. Wish’in CEO’su da Vijay Talwar olarak bilinmektedir.

Wish, hem istenildiği takdirde hisselerine ortak olunabilecek, hem de satış yapılabilecek pazaryeri platformudur. Bu sebeple bu alanda faaliyet göstermekte olan alıcıların ve satıcıların sayıları gün geçtikçe artış göstermektedir.

Wish B2B E-ticaret Firmaları Açısından Neden Önemlidir?

Pazaryeri alanlarında satıcılar ile alıcılar arasındaki güvenle alakalı ilişkinin daha hızlı ve kolay kurulabilmesi; kolay iade ve iptal seçeneklerinin yer alması, alıcı haklarının pazaryeri alanları aracılığıyla korunabilmesi gibi durumlar pazaryeri alanları üzerinden yapılmakta olan alışverişleri oldukça olumlu yönde etkilemektedir. B2B satıcılar açısından incelendiğinde hem hazır müşteri kitlesinin bulunuyor olması hem de yapılan yatırımların bulunması gibi avantajlar sebebiyle Wish B2B e-ticaret firmaları açısından oldukça önemli alanların başında bulunmaktadır.

B2B Alanında Wish’te Satış Yapmanın Avantajları

B2B e-ticaret firmaları açısından Wish oldukça öneme sahip olmasının yanında, satışlarını Wish üzerinden gerçekleştirenlere bazı avantajlar sağlamaktadır. Bu avantajlardan bazıları;

  • Hazır bir müşteri kitlesinin bulunuyor olması,
  • Uluslararası bir alan olması,
  • Geniş kapsamlı destekler bulunuyor olması,
  • Ücretsiz öne çıkarma özelliğinin bulunması,

Gibi avantajlar Wish’te satış yapmanın bazı avantajları olarak bilinmektedir.

Wish’te Hazır Müşteri Kitlesi Bulunuyor Olması

Wish, 2010 yılından beri e-ticaret alanında faaliyet gösterdiği ve uluslararası bir e-ticaret pazaryeri alanı olduğu için hem dünyada hem de Amerika’da oldukça tanınmakta olan bir platformdur. Kullanıcılar genel olarak pazaryeri alanlarına daha fazla güvendiklerinden Wish’te satış gerçekleştirmek B2B markaların hazır müşteri kitlelerine ulaşabilmelerini sağlamaktadır.

Uluslararası Bir Alan Olması

Wish, Amerika menşeli e-ticaret pazaryeri alanı olsa bile, dünyanın dört bir tarafından bu alanda alışveriş yapılabilmektedir.  Bu durum da Wish’in uluslararası bir alan olmasını kolaylaştırmaktadır. Bu sebeple Wish’te satış yapmak B2B markaların pek çok dünya ülkelerine hizmet edebilmelerine yardımcı olabilmektedir.

Geniş Kapsamlı Destekler Bulunuyor Olması

Wish hem B2B satıcılar hem de alıcılar için oldukça güvenilir bir alan olarak bilinmektedir. Wish özellikle satıcılara komisyon desteği ve reklam desteği gibi pek çok destek ve avantaj sağlamaktadır. Ayrıca Wish’te satışlarını ilk kez yapacak olan B2B satıcılar ücretsiz olan öne çıkarma özelliğinden faydalanarak hizmet ve ürünlerini ön plana çıkarabilmektedir.

İlginizi Çekebilir: B2B E-ticarette Tedarikçi XML Entegrasyonu Ne Anlama Gelmektedir?

B2B Alanında Wish’te Satış Yapmanın Dezavantajları

B2B alanında Wish’te satış yapmanın avantajları olmasının yanı sıra bazı dezavantajları da bulunmaktadır. Bu dezavantajlardan bazıları;

  • Satıcı sayılarının fazla olması,
  • Komisyon ödemelerinin bulunması,

Wish’te Satıcı Sayısının Fazla Olması

Wish, uluslararası bir e-ticaret pazaryeri alanı olduğundan bu alanda satış yapanların sayısı oldukça fazladır. Bu durum Wish üzerinden satış yapmak isteyen B2B işletmelerin rekabet ortamının fazla olduğu bir alanda faaliyet göstermelerine neden olmaktadır.

Wish’te Komisyon Ödemesi Bulunması

E-ticaret pazaryeri alanlarının işletme mantıkları komisyonlardır. Genel olarak bu alanlar üzerinden satışlarını gerçekleştiren B2B işletmelerin belirlenmiş oranlarda komisyon ödemeleri gerekmektedir. Bu durumda B2B markaların daha az kar ile satış yapmalarına neden olmaktadır.