B2B E-ihracat Çözümleri Hakkında Bilinmesi Gereken Unsurlar
B2B E-ihracat Çözümleri Hakkında Bilinmesi Gereken Unsurlar
16 Mart 2023
B2B Alanında İnternet Üzerinden Satış Yapmaya Yardımcı Olan Teknikler
B2B Alanında İnternet Üzerinden Satış Yapmaya Yardımcı Olan Teknikler
18 Mart 2023

B2B Alanında Amerika’da Şirket Kuruluşu Nasıl Olur?

B2B Alanında Amerika’da Şirket Kuruluşu Nasıl Olur

İş kurmayı istemekte olan kişilerin ticari faaliyetlerini yasal olarak yürütebilmeleri için mutlaka şirket kurmaları gerekmektedir. Bu noktada kişiler genel olarak şirket kurmak için Türkiye’yi seçerken bazılar da değişik ülkelerde şirket kurmayı isteyebilmektedir. Amerika, işletmelerin ve kişilerin odağında bulunan ülkeler arasında ilk sıralarda bulunmaktadır.

Amerika Hakkında Bilinmesi Gereken Ayrıntılar

Yaklaşık olarak 330 milyon kişinin yaşadığı ülke, dünyanın en büyük ekonomilerinden birine sahiptir. Geniş sınırlara sahip olan Amerika’nın iki komşusu yer almaktadır. Amerika güneyde Meksika ile kuzeyde ise Kanada ile komşudur.

Amerika kıtasında yer alan ve resmi adı Amerika Birleşik Devleti olan ülke, Meksika ve Kanada arasında bulunmakta olan Amerika, federal bölgelerden ve eyaletlerden oluşmaktadır. Amerika, 1776 yılında kurulmuş olup, başkenti de Washington’dur.

İlginizi Çekebilir: B2B Alanında eMAG’te Satış Nasıl Yapılır?

Amerika’da B2B Alanında Şirket Kurmak Ne Gibi Avantajlar Sağlamaktadır?

Amerika’da B2B şirket kurmak pek çok avantajda sağlamaktadır. Bu avantajlardan bazıları;

  • Amerika’da B2B şirket kuranlar oldukça düşük vergi ücretleri öder.
  • Amerika’da B2B şirket kurmanın ücretleri bilindiği gibi pahalı değil, aksine oldukça uygundur.
  • B2B işletmeler faaliyetlerini Amerika’da yürütebilecekleri gibi yapılacak olan anlaşmalar ile dünyanın ve Avrupa’nın pek çok ülkesinde ticaretlerini sürdürebilir.
  • Genel olarak 5 veya 6 gün gibi kısa bir zamanda B2B şirket kurma süreçleri tamamlanır.
  • B2B markalar oldukça uygun ücretler karşılığında markalarını Amerika’da tescil ettirebilir.
  • Faaliyetlerini Amerika’da yasal bir biçimde göstermekte olan B2B şirket sahiplerinin Green Card alabilme süreçleri kolay şekilde gerçekleşir.
  • Amerika yeni girişimcileri oldukça desteklediği için B2B şirketlerini Amerika’da kurmuş olan işletmeler pek çok destek ve hibe programından yararlanır.
  • B2B şirket kurabilmek için Amerika’da tercih edilebilecek pek çok şirket çeşidi bulunur.

Bunlar Amerika’da şirket kurmanın sağlamış olduğu bazı avantajlardır.

Bu avantajlardan yararlanabilmeyi isteyen B2B şirketler Amerika’da şirket kuruluşu gerçekleştirerek ticari faaliyetlerini yürütebilmektedir.

Amerika’da B2B Alanında Şirket Kurmanın Ne Gibi Dezavantajları Olur?

Amerika’da B2B alanında şirket kurmanın sağlamış olduğu avantajların yanı sıra işletmelere bazı dezavantajları da olabilmektedir. Bu dezavantajlar;

  • Amerika’da B2B şirket kurmayı istemekte olan işletmelerin belirli bir miktar sermayelerinin bulunması gerekir.
  • Ülkede ticari faaliyet göstermekte olan pek çok B2B marka yer almaktadır. Bu sebeple markalar arasında rekabet ortamları oluşur.
  • Amerika’da şirket kuran B2B işletme sahipleri genel olarak İngilizce bilen kişilerle muhatap olacaklarından İngilizce bilmeleri gerekir.
  • Profesyonel bir şekilde B2B şirket kurma süreçlerinin yürütülebilmesi için Amerika’da danışmanlık hizmetleri vermekte olan firmalardan B2B şirket kurmak için danışmanlık hizmetleri alınması gerekir.
  • Amerika’da B2B şirket kurmak için gerekli olan süreçlerdeki harcamalar Dolarla yapıldığından sermayenin dolar cinsinden ayarlanması gerekir.

Amerika’da B2B şirket kurmak isteyen işletmelerin karlılaşabilecek olduğu dezavantajlı durumlardır. Ancak uluslararası düzeylerde bir B2B şirket olabilmek ve girişimci teşviklerinden yararlanabilmek için Amerika’da şirket kurmak düşünülebilinmektedir.

İlginizi Çekebilir: B2B Alanında Wish’te Satış Nasıl Yapılmaktadır?

Amerika’da Hangi Şirket Türleri Kurulabilir?

Türkiye’de olduğu gibi Amerika’da da B2B şirket kurmak isteyen kişilerin kurabilecekleri pek çok şirket türü bulunmaktadır. Amerika’da şirket kurmayı isteyen B2B işletmelerin tercih edebilecek olduğu şirket türlerinden bazıları şunlardır;

  • Şahıs şirketi,
  • Ortaklık şirketi,
  • Limited şirketi,
  • Anonim şirketi,

Amerika’da B2B Şirket Kurma Maliyetleri Ne Kadardır?

Amerika’da B2B şirket kurma maliyetleri genel olarak kurulacak olan şirketlerin türüne göre değişiklik gösterebilmektedir. Amerika’da B2B şirket kurma maliyetleri ortaklık ve şahıs şirketlerinde düşükken anonim ve limited şirketlerde artış gösterebilmektedir. Ayrıca şirketin kurulacak olduğu eyaletlerde şirket kurabilmede maliyetlerin hesaplanabilmesinde oldukça önemli bir yere sahip olmaktadır.

Marka tescil ücretleri, eyalet vergileri ve şirket kurma ücretleri genel olarak birçok eyalette birbirine yakın olmaktadır. Amerika’da B2B şirket kurmayı istemekte olan yabancılar tek seferlik 200 dolar kurulum ücreti ödemekteyken, Amerika’da kurulmuş olan şirketler tescillenebilmeyi istedikleri zaman 120 gün boyuna 75 Dolar tescillenme ücreti ödemesi gerekmektedir.