B2B E-İhracat ile Sırbistan’a Ürün Satışı Nasıl Yapılabilmektedir?
1 Kasım 2022
B2B Alanında Ticaret Yapan Trendyol Satıcıları İçin Sipariş Yönetimi ile İlgili Bazı İpuçları
3 Kasım 2022

B2B Alanında E-ihracat Yöntemiyle Kuveyt’e Ürün Satışı Nasıl Yapılır?

Yurtdışına B2B alanında e-ihracat yöntemi tercih ederek satış yapmak isteyen işletmeler genel olarak en iyi pazar ülkelerinde satış yapmayı uygun görmektedirler. Bunun nedeni de satış yapılmak istenen pazar ülkesinde internet üzerinden yapılan alışverişlere ilgi ne kadar fazla olursa, kişilerinde o kadar kolay bir biçimde gelir elde edebiliyor olmasıdır. Bu aşamada B2B işletmeler pek çok ülkeye satış yapabilme imkânına sahiptirler. Kuveyt’te e-ihracat yöntemi ile yurtdışına satış gerçekleştirmeyi isteyen işletmelerin yönelmeyi istedikleri ülkelerden biri olarak bilinmektedir.

B2B alanında e-ihracat ile Kuveyt’e satış yapmayı isteyen işletmelerin bilmeleri gereken önemli hususlar yer almaktadır. Ancak bu unsurları dikkate alabilen işletmeler e-ihracatta başarılı olabilmekte ve bu sayede gelir elde edebilmektedirler.

İlginizi Çekebilir: B2B İşletmeleri İçin Amazon Komisyon Oranları Nasıldır?

Kuveyt Hakkında Bilinmesi Gereken Unsurlar

Bilinen adıyla Kuveyt, resmi adı ile de Kuveyt Devleti, Arap Yarımadasının kuzeydoğusunda yer almakta olan bir ülkedir. Kuveyt’in resmi olarak para birimi Dinar olup, ülkede 4,271 milyon nüfusa sahip olduğu bilinmektedir. Kuveyt, dünyanın zengin ülkeleri arasında bulunmakta olup, Irak ve Suudi Arabistan ile komşuluğu da bulunmaktadır. Kuveyt, Basra Körfezi kıyısında bulunmasının yanı sıra e-ihracat yöntemiyle yurtdışına satış yapabilmeyi isteyenlerin en fazla tercih ettikleri ülkeler arasında yer almaktadır. Bunun nedeni ise para biriminin oldukça değerli ve Kuveyt’in de oldukça zengin bir ülke olmasındandır.

B2B Alanında Kuveyt’e E-ihracat ile Nasıl Satış Yapılabilmektedir?

Kuveyt’e B2B alanında e-ihracat ile satış gerçekleştirmek isteyen işletmelerin en fazla merak ettikleri konulardan biri de Kuveyt’e e-ihracat ile nasıl satış yapılabileceğidir. Bu aşamada işletmelerin tercih edebilecekleri iki farklı yöntem bulunmaktadır. Bunlar e-ihracat pazaryerlerinde mağaza açmak veya e-ihracat sitesi kurarak satış yapmaktır. İşletmelerim Kuveyt’e ürünlerini ve hizmetlerini tanıtabilmeleri için bir çevrimiçi mağazalarının bulunması gerekmektedir.

Kuveyt’e e-ihracat sitesi kurarak satış yapmayı isteyen işletmelerin büyük bir çoğunluğu genel olarak hazır e-ihracat paketleri, açık kaynak kodlu yazılımlar ve e-ihracat sitesi yazdırma gibi yöntemler ile sitelerini kurdurabilmeyi uygun görmektedirler.

Bu süreçte pek çok işletmenin daha çok hazır e-ihracat paketlerini tercih ettikleri görülmektedir. Bunun sebebi de hazır e-ihracat paketleri sayesinde markaların sitelerini oldukça hızlı bir biçimde kurabilmeleri ve paketler içerisinde bulunan özellikleri ve modülleri kullanarak e-ihracat süreçlerini ve sitelerini kolaylıkla yönetebilmeleridir.

Kuveyt’e B2B alanında e-ihracat yapmayı isteyenlerin e-ihracat sitesi kurmanın dışında tercih edebilecekleri bir başka yöntem ise pazaryeri alanlarıdır. Satıcıların ve alıcıların bir arada bulundukları Amazon, ETSY, Ebay ve Alibaba gibi pazaryeri alanlarında mağaza açmayı uygun gören işletmeler ürün yükleyerek Kuveyt’e satış gerçekleştirebilmektedirler.

Kuveyt’e satış yapmak isteyen işletmeler daha çok, kendi markalarını yaratabilmek ve hızlı bir biçimde satış yapabilmek amacıyla e-ihracat sitelerini tercih etmektedir. Bunun nedeni markaların diğer alanlarda komisyon ödüyor olmalarıdır.

Kuveyt ile E-ihracat Gümrük Kuralları Hakkında Bilinmesi Gerekenler

E-ihracat yöntemi ile Kuveyt’e satış yapmayı isteyen işletmelerin bilmeleri gereken önemli e-ihracat gümrük kuralları bulunmaktadır.

  • Kuveyt’e tarım ürünleri satmakta olan işletmeler gümrük vergisi ödememektedir.
  • Kuveyt’e tütün ve tütün ürünlerinin satışını gerçekleştiren işletmeler ise Kuveyt’e %100 gümrük vergisi ödemektedir.
  • Kuveyt’e eczacılık ile ilgili ürünler veya ilaç ihraç edecek işletmelerin ürünleri laboratuar testlerinden geçirilmektedir.

İlginizi Çekebilir: B2B Alanında Ticaret Yapmak İçin Dubai’de Nasıl Şirket Kurulabilir?

Kuveyt’e B2B alanında e-ihracat yapacak olan markaların tüm bu süreçleri bilerek hareket etmeleri ve satacak oldukları ürünlere bu doğrultularda karar vermeleri gerekmektedir. Ayrıca Kuveyt diğer pek çok hizmet ve ürün satışlarında markalardan %5 oranında gümrük vergisi almaktadır.

Kuveyt’e ürün satışı gerçekleştirmeyi isteyen B2B işletmelerin belirli prosedürleri tamamlamaları ve bazı süreçlere önem vermeleri gerekmektedir. Bunlardan bazıları;

  • İş planı hazırlanması,
  • Pazarlama,
  • E-ihracat sitesi tasarlanması,
  • E-ihracat sitesi açılması,
  • Şirket kurulması,

Kuveyt’e B2B alanında e-ihracat ile satış yapacak olan markaların önem vermeleri gereken unsurlardandır.