B2B DE TRENDLER
5 Ekim 2021
B2B Firmalarına Yönelik Ürün Sayfası Optimizasyonu Rehberi
7 Ekim 2021

2022 Yılında B2B’ye Damga Vurması Beklenen Pazarlama Stratejileri

2022 Yılında B2B’ye Damga Vurması Beklenen Pazarlama Stratejileri

B2B firmaları marka imajını oluşturabilmek, hedef kitlelerine ulaşabilmek, onlarla iletişim kurabilmek marka bilinirliklerini ve satışlarını arttırabilmek için pazarlama stratejilerinden yararlanmaktadır. Bu noktada firmaların yararlanabileceği pek çok pazarlama stratejisi olsa da bu stratejiler sürekli olarak değişiklik göstermektedir. Örneğin 2020 yılının trendleri arasında yer alan bazı pazarlama stratejilerinin 2022 yılında geçerliliğini kaybetmesi beklenebilmektedir. Bu nedenle B2B firmalarının pazarlama trendlerini takip etmeleri gereklidir. Peki, 2022 yılında B2B sektörüne damga vurması beklenen pazarlama stratejileri nelerdir? Gelin hep birlikte bir göz atalım.

Kişiselleştirmenin Önemi Artacak

2022 yılında B2B’ye damga vurması beklenen pazarlama stratejilerinden biri kişiselleştirilmiş pazarlamadır. Kişiselleştirilmiş pazarlama, müşterilere değer verildiği gösteren ve müşteri memnuniyetinin artmasına olanak sağlayan pazarlama türüdür. Bu pazarlama türünün önemi sosyal medya uzmanlarına göre önümüzdeki artacağı için B2B firmalarının kişiselleştirilmiş çalışmalar yapması gereklidir.

B2B firmalarının kişiselleştirilmiş pazarlama çalışmaları ile müşterilerini daha iyi hissettirmeleri ve tüketicilerin marka sadakatin arttırmaları mümkündür. Sizler de bir B2B firması olarak vakit kaybetmeden kişiselleştirilmiş pazarlama çalışmaları yapmaya başlayabilirsiniz. Böylelikle firmanızın hedef kitlesinde yer alan kişilere güven sağlayabilirsiniz.

Mobil Uyumlu Pazarlama Daha Fazla Tercih Edilecek

Mobil cihaz kullanımının her geçen gün artması pazarlama trendlerindeki alışkanlıkların değişmesine neden olmaktadır. Bu nedenle firmaları mobil uyumlu web siteler kurarak, e-mail pazarlamasında daha kısa başlıklar kullanarak mobil uyumluluğu yakalamaya çalışmaktadır.

Sosyal medya uzmanlarına göre mobil uyumlu pazarlama 2022 yılında daha fazla tercih edilecektir. Mobil uyumlu pazarlama çalışmalarını sürdüren B2B firmalarının da daha hızlı sonuçlar alması beklenmektedir. Sizler de mobil cihaz kullanımının artmasından faydalanarak ürün satışlarınızı arttırmak istiyorsanız mobil uyumlu pazarlamaya önem verebilirsiniz.

E-mail Marketing’e İlgi Çekmeye Devam Edecek

Bir pazarlama stratejisi olan e-mail marketing, günümüzde pek çok işletme tarafından kullanılmaktadır. Bu pazarlama stratejisinin pek çok işletme tarafından kullanılmasının nedeni, geri dönüşümlerin hızlı bir şekilde gerçekleşmesidir.

2022 yılında damgasını vuracak pazarlama trendleri arasında yer alan e-mail marketing sayesinde B2B firmalarının satışlarını kolay ve hızlı bir şekilde arttırabilmesi mümkündür. Sizler de bir B2B firması olarak ürün, hizmet ve kampanyalarınızı hedef kitlenizde yer alan kişilere tanıtmak istiyorsanız e-mail marketing’ten yararlanabilirsiniz.

İçerik Pazarlaması Önemli Bir Konuma Gelecek

B2B firmaları için önemli bir dijital pazarlama stratejisi olan içerik pazarlamasına olan ilgi her geçen gün artmaktadır. İçerik pazarlamasına olan ilginin 2022 yılında da devam etmesi hatta daha da artması beklenmektedir. Bu nedenle B2B firmalarının önümüzdeki yıl da hedef kitlelerinde yer alan tüketicilere ulaşmaları için sosyal medya platformlarında ve blog bölümlerinde paylaşacakları içerikler üretmesi gereklidir.

Öte yandan B2B firmalarının içerik pazarlaması yaparken bazı noktalara dikkat etmesi gereklidir. Bu noktalar şunlardır:

  • Eğitici ve öğretici içerikler
  • SEO uyumlu içerikler
  • Düzenli içerik üretimi ve paylaşımı
  • İçerik paylaşımı yapılacak sayfanın hızı

Bu noktalara dikkat ederek etkili bir içerik pazarlaması ortaya koymak mümkündür. Eğitici ve öğretici içeriklerin ortaya koyulmasının yanı sıra bu içeriklerin SEO uyumlu olması da oldukça önemlidir. Aynı zamanda içerik üretimini ve paylaşımını düzenli hale getirmek gereklidir. Tüm bunların yanı sıra da içerik paylaşımı yapılan sayfaların hızlı açılması da önemli bir noktadır.

Influencerlar ile Reklam ve İşbirlikleri Artacak

Sosyal medya platformlarında büyük bir takipçi kitlesine sahip olan kişi veya hesaplara influencer denilmektedir. Influencer kelimesinin Türkçe karşılığı etkileyicidir. Buradan da anlaşılacağı üzere influencerlar tüketicileri etkileyen ve onları harekete geçiren kişilerdir. Son yıllarda karşımıza çıkan ve 2021 yılında oldukça ilgi çeken influencerlar ile reklam ve işbirlikleri, 2022 yılında da damgasını vurmaya devam edeceğe benzemektedir. Daha önce bir influencer ile reklam ve işbirliği gerçekleştirmeyen firmaların da önümüzdeki yıl influencer marketing’ten yararlanması beklenmektedir. Böylelikle firmaların marka bilinirliğini ve satışlarını arttırması mümkündür.