B2B Sektörüne Atılacak Firmaların Yenmesi Gereken Korkular
1 Mart 2021
B2B’de Fatura Rehberi
3 Mart 2021

2021 Yılında B2B’de En Çok Satılması Beklenen 7 Ürün

2021 Yılında B2B’de En Çok Satılması Beklenen 7 Ürün

Değişimin ve gelişimin böylesine hızlı olduğu günümüz dünyasında sürekli araştırma yapmak ve bir şeyler öğrenmek oldukça önemlidir. B2B sektöründe hangi ürünün daha çok satılabileceğini araştırmak da önemli konulardan biridir. Çünkü kuracağınız ya da aktif olarak hizmet verdiğiniz B2B sitenizin sağlam adımlar atması adına 2021 yılında en çok satılması beklenen ürün ve hizmetleri bilmeniz gereklidir. En çok satılması gereken ürünlerden yola çıkarak pazarlama ve içerik çalışmalarınızın ağırlığını ne tarafa vereceğinizi belirleyebilirsiniz. Peki, 2021 yılında B2B sektöründe en çok satılması beklenen ürünler nelerdir? 2020 satış verilerine göre düzenlenen bu ürün listesine gelin bir göz atalım.

Kişisel Bakım ve Kozmetik Ürünleri

Makyajın sanata dönüştüğü bu dönemde kişisel bakım ve kozmetik kategorisi, her geçen gün biraz daha zenginleşmektedir. Genellikle kadınlara hitap ediyor gibi görünen bu kategorinin arık erkek tüketicilere de hitap ettiği ortadadır.

Kişisel bakım ve kozmetik kategorisinin tam anlamıyla ‘kişisel’ olduğunu söylemek mümkündür. Çünkü 2021 yılında B2B firmalarına yön vererek, en çok satılması beklenen ürünler arasında soyulabilir yüz maskesi ve tırnak cilası gibi spesifik ürünler yer almaktadır.

Ev Tekstili ve Dekorasyon Ürünleri

Neredeyse her yıl çok satanlar listesine ürün veren ev tekstili ve dekorasyon kategorisi, kalıplaşmış ürünleri içermektedir. Bu nedenle dikkatli seçim yapılması ve araştırılması gereken biri kategoridir. 2020 satış verileri göz önünde bulundurulduğunda halı, battaniye, mutfak ve yemek odası mobilyaları gibi başlıca ürünlerin 2021 yılında çok satanlar arasında yer alacağını söylemek mümkündür. Bu noktada ürün model yelpazesini geniş tutmak doğru bir yaklaşım olacaktır.

Anne&Bebek Ürünleri

Özellikle son 10-15 yıldır doğum günü, yeni doğan, baby shower gibi kutlamalardan ötürü anne ve bebek kategorisi B2B sektörüne damga vurmaktadır. Anne ve bebek giyim, bebek bakımı, bebek arabası, bebek beşikleri, mama sandalyesi ve oyuncak gibi ürünler 2021 yılında çok satılması beklenen ürünler arasında yer almaktadır. Bu ürünleri göz önünde bulundurarak B2B’de aktif olarak hizmet verebilirsiniz.

Spor Ekipmanları

Spor yapmak artık günlük bir aktivite olarak kabul edilmekte ve spor salonlarına olan ilgi günden güne artmaktadır. Bireysel çalışmaların da profesyonel boyuta ulaşması, spor ekipmanları kategorisindeki artışı gözler önüne sermektedir. Bunun yanı sıra 2020 yılından beri tüm dünyayı sarmaya devam eden pandemiden dolayı evde spor yapanların sayısı da artmaktadır. Bu furya da göz önünde bulundurulduğunda spor ekipmanları kategorisi yatırımı hak etmektedir. B2B firmalarına yön verecek spor ekipmanları arasında egzersiz bantları, spor giyim, yoga ve pilates malzemeleri yer almaktadır.

Temizlik ve Hijyen Ürünleri

Temizlik ve hijyen ürünlerine olan talep her zaman yüksek olsa da özellikle pandemi sürecinde bu talep kat kat arttı. Dezenfektan ürünlerinin satış adedi yüzde 5413’ük, eldiven yüzde 286’ık bir değişime uğradı. Pandemi sonrasında da uzun bir süre bu ürünlerin tüketicilerin yaşamının bir parçası olarak kalacağı göz önünde bulundurulduğunda 2021 yılında çok satılması beklenen ürünler listesine eklenmesi doğaldır. Siz de B2B’de satılacak ürünler konusunda bu kategoriyi değerlendirebilirsiniz.

Hobi Ürünleri

Hobi ürünleri kategorisi, sıklıkla ihtiyaç duyulabilecek ürünleri içeren bir kategoridir. Kategorinin 2021 yılında çok satması beklenen ürünü kutu oyunlarıdır. Ancak geleneksel kart ve masa oyunlarına olan talep de oldukça fazladır. Bunların yanı sıra yapboz, bulmaca, kitap, yağlı boya gibi ürünlere olan talebin de artışta olduğunu söylemek mümkündür.

Elektronik Ürünler

Elektronik kategorisi; sadece geçmiş ya da gelecek yılın değil, tüm zamanların çok satma potansiyeline sahip ürünlerini barındıran bir kategoridir. Doğal olarak kalıplaşmış ürün oranı bir hayli yüksek olduğu için bu kategoriye dikkatli yaklaşmak gereklidir. Bu noktada 2021’de çok satma potansiyeline sahip kablosuz kulaklık, telefon lensi, kablosuz telefon şarj cihazı ürünleri tercih edebilirsiniz. Böylelikle B2B’de fark yaratabilirsiniz.